Grupul Lactalis România demarează închiderea producţiei în unitatea din Miercurea Ciuc şi consolidează investiţiile în celelalte fabrici mari

R.S.
Miscellanea / 14 iunie

Grupul Lactalis România demarează închiderea producţiei în unitatea din Miercurea Ciuc şi consolidează investiţiile în celelalte fabrici mari

Grupul Lactalis România anunţă demararea procedurilor de închidere a operaţiunilor de producţie în unitatea sa din Miercurea Ciuc, în paralel cu o consolidare a investiţiilor sale în celelate 4 mari fabrici din România: Oiejdea - judeţul Alba, Sfântu Gheorghe - judeţul Covasna, Câmpulung Moldovenesc - judeţul Suceava şi Tunari - judeţul Ilfov, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"Această nouă etapă de organizare a activităţii noastre este parte din strategia pe termen lung a Grupului Lactalis de consolidare a investiţiilor şi de dezvoltare a afacerilor în România. Scopul final pe care îl urmărim este acela de a creşte sustenabilitatea activităţilor pe piaţa locală şi de a asigura mai departe accesul consumatorilor români la produse lactate de cea mai bună calitate, realizate sub brandurile noastre. Ca parte a acestui proces, a fost demarată şi procedura de închidere a centrului de producţie din Miercurea Ciuc. Angajaţii noştri din cadrul unităţii au fost anunţaţi, iar prioritatea noastră este să îi susţinem în perioada următoare şi să le oferim tot suportul posibil. În acelaşi timp, dorim să ne reafirmăm angajamentele investiţionale şi de dezvoltare pe piaţa românească, ca parte a strategiei de afaceri pe termen lung a Grupului Lactalis. Am investit peste 60 de milioane de euro în ultimii 5 ani în România, iar pentru anul în curs avem planificate investiţii de peste 13 milioane de euro. Aceste investiţii ne vor permite să fim mai competitivi şi să ne diversificăm în continuare portofoliile de produse, în beneficiul final al consumatorilor români" precizează Onur Barim, directorul general al Grup Lactalis România, se menţionează în comunicat.

În unitatea din Miercurea Ciuc a Grupului îşi desfăşoară activitatea 95 de angajaţi. Ei vor avea acces la măsurile compensatorii şi la toate beneficiile prevăzute în contractul colectiv de muncă pentru procedura concedierii colective. De asemenea, vor primi consiliere pentru reintegrare profesională şi suport pentru eventuala recalificare personală. Până la finalizarea procesului de oprire a activităţii unităţii, aceasta va continua să opereze la nivelul curent.

Decizia nu afectează în niciun fel portofoliul de produse al brandurilor Lactalis România. Sortimentele de lactate produse la Miercurea Ciuc vor fi realizate în continuare în celelalte fabrici româneşti ale Grupului, astfel încât consumatorii români vor avea mai departe acces la aceste produse, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5404
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9215
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb