Grupul MET se extinde pe piaţa gazelor din Germania, prin achiziţionarea unor capacităţi de stocare

G.U.
Companii / 23 noiembrie 2020

Grupul MET se extinde pe piaţa gazelor din Germania, prin achiziţionarea unor capacităţi de stocare

Compania energetică europeană MET Group, cu sediul în Elveţia, şi-a extins activitatea din Germania, prin achiziţionarea unor capacităţi de stocare a gazelor de la Gas-Union GmbH, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Astfel, va putea oferi produse direct consumatorilor finali, prin MET Germany GmbH, filială deţinută 100% de MET Group.

Potrivit sursei citate, MET Group a achiziţionat de la Gas-Union activităţile de stocare a gazului, în patru locaţii, ce au o capacitate totală de înmagazinare de 3,4 terawaţi oră (TWh). Tranzacţia, care trebuie aprobată de către autoritatea de concurenţă din Germania, se preconizează că se va finaliza înainte de sfârşitul acestui an.

Stocarea reprezintă un activ important pentru portofoliul integrat de energie al Grupului MET, completând poziţiile sale angro existente şi sprijinind activităţile de furnizare ale MET Germany GmbH.

Jan Massmann, vicepreşedinte al Comitetului Executiv al Grupului MET, a declarat: "Această achiziţie ne permite să adăugăm active fizice şi să furnizăm gaze naturale direct consumatorilor finali din Germania, activităţi care se adaugă celor pe care deja le oferim pe piaţa germană. Relaţiile cu clienţii, precum şi activele sunt o parte esenţială a strategiei noastre integrate, axată pe gaze, energie electrică şi regenerabile."

Conform comunicatului, noua filială germană, înfiinţată oficial pe 30 octombrie 2020, îşi propune să înceapă livrările de gaze naturale către marii clienţi industriali la începutul anului 2021, pentru ca apoi, într-o etapă ulterioară, această activitate să fie completată cu furnizarea de energie electrică. MET Germany GmbH oferă produse personalizate pentru o gamă largă de clienţi, inclusiv consumatori industriali, companii de utilităţi, precum şi IMM-uri. De la începutul anului 2022, compania va începe furnizarea şi către clienţii casnici.

Sistemele moderne ale companiei sunt direct legate de centrul comercial central al Grupului MET din Elveţia. Echipa de specialişti a MET Germany GmbH, condusă de CEO Jörg Selbach-Röntgen şi CFO Tobias Meyer, vizează stabilirea unor relaţii pe termen lung cu clienţii, pentru a le asigura aprovizionarea completă cu energie.

Jörg Selbach-Röntgen, CEO MET Germany GmbH, a precizat: "Aşteptăm cu nerăbdare să aducem unele schimbări industriei energetice germane, în conformitate cu sloganul Grupului MET "Implementarea inovaţiei pe pieţele energetice europene tradiţionale". MET Germany GmbH are o echipă dedicată de experţi în energie, cu o lungă experienţă în industrie, ce se străduieşte să înţeleagă nevoile consumatorilor şi care găseşte soluţii individuale pentru fiecare proiect."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro