Grupul operaţional al CIA privind Sindromul Havana, condus de agentul care l-a vânat pe Bin Laden

S.B.
Internaţional / 22 iulie

Grupul operaţional al CIA privind Sindromul Havana, condus de agentul care l-a vânat pe Bin Laden

Grupul operaţional al CIA care va cerceta originea Sindromului Havana va fi condus de agentul care a fost esenţial în prinderea lui Osama bin Laden, informează news.ro.

Aceeaşi sursă a spus că spionul veteran care va conduce grupul de lucru "a fost implicat îndeaproape în căutarea lui Bin Laden şi va aduce aceeaşi intensitate şi rigoare căutării sursei inexplicabilelor probleme de sănătate" care au fost semnalate de diplomaţi, ofiţeri de informaţii şi alţi membri ai personalului SUA şi familiilor lor din lume.

Şeful grupului operaţional, cu zece ani de experienţă în contraterorism, este încă sub acoperire.

Două sute de oficiali şi membri ai familiilor lor au raportat posibile simptome, iar din total, aproximativ 25 de cazuri au fost semnalate doar în Viena.

Misteriosul sindrom a fost raportat prima dată la Ambasada SUA din Havana în 2016. În anii următori, cazuri au apărut la sedii SUA din China şi Rusia, iar acum în câteva capitale europene şi în oraşe din Asia.

În decembrie, un studiu ştiinţific al National Academies of Sciences, Engineering and Medicine a indicat drept posibilă sursă emisiile de energie direcţionate de la microunde.

În 2018, a fost relatat că Rusia este suspectată ca fiind în spatele atacurilor, deoarece are o experienţă de peste patru decenii în această tehnologie, însă un oficial a spus săptămâna aceasta că nu există o probă concretă încă.

Consiliul Naţional de Securitate coordonează două grupuri operaţionale privind sindromul, inclusiv pe cel al CIA (Central Intelligence Agency).

Grupul de lucru al CIA a fost comandat de directorul William Burns şi cuprinde analişti, agenţi clandestini, clinicieni şi specialişti din agenţie. Un oficial a spus că vor fi incluşi şi experţi din afară pentru expertiză tehnică şi medicală suplimentară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro