Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Grupul TechAngels şi-a triplat activitatea în primele trei trimestre din 2020

S.B.
Companii /

Grupul TechAngels şi-a triplat activitatea în primele trei trimestre din 2020

Grupul TechAngels a participat în primele nouă luni ale anului la peste 60 de sesiuni de prezentare şi pitch-uri, de trei ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi de cinci ori mai intens faţă de perioada 2013-2018.

În anul 2019, investiţiile realizate de TechAngels, în grup sau individual, au fost de peste 6 milioane de euro, în creştere de aproape patru ori faţă de anul 2017. Cifrele investiţiilor realizate până în trimestrul trei al anului 2020 nu sunt consolidate încă, dar estimările indică un nivel cel puţin asemănător cu cel de anul trecut.

În ultimii trei ani, TechAngels a investit aproximativ 10 milioane de euro, vizând peste 95 de start-up-uri din domeniul tehnologiei.

"Această intensificare a activităţii noastre este un argument pentru colaborarea cu un angel investor şi un semnal de încurajare pentru start-up-uri. Nu degeaba suntem angel investors, avem mereu în vedere şi un element de susţinere şi de încurajare a start-up-urilor, pe lângă validitatea şi viabilitatea proiectelor. La nivel european, am văzut o mobilizare similară în rândul business angels, în timp ce o parte din fondurile de tip venture capital au amânat implicarea şi au diminuat din nivelul de investiţii", spune Mălin-Iulian Ştefănescu, Preşedintele TechAngels.

Estimările circulate în mediile specializate indică o scădere de 22% a numărului de investiţii şi de 10-40% a sumelor investite, conform datelor disponibile pentru luna martie 2020.

Pe ansamblu pieţei, activitatea angel investors este mai greu de monitorizat şi de cuantificat, nu numai în România ci peste tot în lume, având în vedere caracterul individual, privat al investitorilor, interesele şi domeniile diverse în care se fac investiţiile şi faptul că un investitor poate opta să acţioneze individual, în grup sau prin intermediul altor platforme sau formule de colaborare.

De la începutul anului, TechAngels a întâlnit şi sprijinit peste 200 de start-up-uri. Dintre acestea, aproximativ 50% au dezvoltat produse şi servicii dedicate domeniului medical, inspirate de perioada dificilă pe care o traversăm. Tendinţa alinierii dezvoltării start-up-urilor la preocupările generale ale pieţei este, de altfel, documentată încă de la înfiinţarea TechAngels.

"Când piaţa se dezvoltă spre mobilitate, am văzut zeci de soluţii pentru aplicaţii mobile, când tema a fost digitalizarea băncilor, au fost generate soluţii pentru acest domeniu. Din poziţia pe care o avem putem vedea atât rapiditatea cu care start-up-urile se orientează către soluţiile cerute de piaţă, cât şi modul în care această coagulare de eforturi practic generează bulgarele de zăpadă şi dezvoltă mai rapid domeniile considerate. Susţinerea start-up-urilor este importantă pentru dezvoltarea economică generală, iar faptul că investitorii au optat să se implice în continuare este un prim semn de maturitate, într-o piaţă care nu este încă foarte dezvoltată", a declarat Mălin Ştefănescu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

21 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5487
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3705
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.6485

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie