Grupul TeraPlast achiziţionează linia de producţie de folii din polietilenă a Brikston Construction Solutions SA

G.B
Piaţa de Capital / 13 septembrie

Alexandru Stânean, director general TeraPlast

Alexandru Stânean, director general TeraPlast

Grupul TeraPlast a încheiat un acord cu Brikston Construction Solutions pentru preluarea producţiei de folii din polietilenă ale producătorului din Sighişoara, confom unui comunica remis redacţiei.

"Am promis încă de la începutul anului că dezvoltarea Grupului TeraPlast se va face şi prin achiziţia unor business-uri din domeniile noastre de interes. Achiziţia activelor Brikston este un alt pas în această direcţie, după achiziţia Somplast. Activele preluate adaugă 1.200 tone pe an producţiei actuale de ambalaje industriale din polietilenă şi 300 tone pe an pentru reciclare de folii. Ulterior finalizării tranzacţiei, activele vor fi relocate la Năsăud pentru a beneficia de sinergiile astfel create. E un pas necesar pentru atingerea obiectivului de a deveni liderii pieţei de ambalaje flexibile din România. Avem deja o prezenţă pe această piaţă, iar această achiziţie ne întăreşte poziţia şi capacitatea de a oferi produse româneşti pe o piaţă dominată de importuri" , a declarat Alexandru Stânean, director general TeraPlast.

Potrivit sursei citate, activele achiziţionate de către TeraPlast, localizate în prezent în Sighişoara vor fi transferate pe platforma Somplast din Năsăud, aflată în plin proces de reorganizare, după achiziţia sa de către Grupul TeraPlast. Producţia de ambalaje flexibile a Somplast îşi va continua activitatea în locaţia actuală, iar la ea se va adăuga cea preluată de la Brikston. Totodată, fabrica de reciclare PVC rigid a Grupului va fi transferată pe platforma din Năsăud. Capacitatea fabricii de reciclare este în curs de triplare, ca parte din investiţiile de extindere din acest an.

Locaţia Somplast oferă un spaţiu generos de dezvoltare cu 20.000 de metri pătraţi de hale care însă necesită adaptare. Renovarea presupune atât demolări, cât şi lucrări de reamenjare a spaţiilor auxiliare.

Achiziţia activelor Brikston face parte din strategia TeraPlast de expansiune pe piaţa ambalajelor flexibile, adresându-se segmentului industrial.

Pe această piaţă nu există încă soluţii din polimeri biodegradabili. Grupul are în derulare proiectul TeraBio Pack, o investiţie de 12 milioane de euro, confinanţată prin ajutor de stat, prin care dezvoltă o unitate de folii biodegradabile, pentru a deservi piaţa de ambalaje flexibile de 300 de milioane de euro, pe care TeraPlast îşi propune să ajungă lider. TeraBio Pack va produce în parcul industrial din Sărăţel saci şi pungi biodegradabile, în conformitate cu legea 181/2020, privind gestionarea deşeurilor nepericuloase compostabile, unde sunt prevăzute criteriile de conformitate pentru deşeurile biodegradabile (90% materiale biodegradabile şi certificare OK compost), se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

19 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2444
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8603
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.8836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro