Grupul TeraPlast aderă la cea mai mare iniţiativă globală de sustenabilitate

A.P.
Companii / 27 aprilie

Grupul TeraPlast aderă la cea mai mare iniţiativă globală de sustenabilitate

Grupul TeraPlast devine parte a UN Global Compact, o iniţiativă în domeniul guvernanţei corporative responsabile din lume. Prin această aderare voluntară, TeraPlast şi-a luat angajamentul să promoveze cele zece principii ale UNGC din domeniile drepturilor omului, standardelor muncii, mediului, anti-corupţiei şi să contribuie la atingerea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă, incluse de către Organizaţia Naţiunilor Unite în Agenda Dezvoltării Sustenabile 2030, potrivit unui comunicat de presă al TeraPlast.

TeraPlast devine parte a unui proiect global la care au aderat peste 13.000 de companii şi organizaţii din 160 de ţări din lume şi este singura companie românească din sectorul industriei de prelucrare, semnatară a iniţiativei ONU.

"Sustenabilitatea este o componentă integrantă în strategia şi dezvoltarea companiei noastre, iar aderarea la iniţiativa Naţiunilor Unite este naturală. Sunt principii pe care le aplicăm deja, deci nu reprezintă un efort suplimentar fiind parte integrantă a modelului nostru de business. TeraPlast un procesator de polimeri din Estul Europei, domeniu în care sustenabilitatea este un punct central pe agenda tuturor organizaţiilor internaţionale din care facem parte. Ne-am angajat faţă de acţionarii noştri să livrăm creştere de două cifre an de an, iar această creştere este bazată pe inovaţie şi responsabilitate faţă de viitor.", a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Una dintre priorităţile acestui an este dublarea capacităţii de reciclare a TeraPlast Recycling, la 31.000 tone, ceea ce va duce la o reducere a emisiilor de CO2 de până la 62.000 tone pe an, doar prin activitatea de reciclare. Materialul recuperat este folosit cu preponderenţă intern, în producţia de ţevi pentru canalizări exterioare. În plus, în cadrul unuia dintre proiectele de investiţii prin ajutor de stat, în 2021 va fi extinsă capacitatea de producţie de ţevi multistrat cu miez reciclat.

Dezvoltarea sustenabilă a Grupului se concretizează şi în construirea noii fabrici de folii biodegradabile. Proiectul are o valoare totală de aproape 12 milioane de euro, este în curs de implementare producţia urmând să înceapă în trimestrul 3 al acestui an.

Totdată, TeraPlast va extinde proiectul de panouri fotovoltaice pe toate halele din parcul industrial din Sărăţel. În prezent, compania are peste 7.000 de panouri care însumează 12.000 mp în suprafaţă. În acest fel, compania reduce emisiile de CO2 cu încă 660 de tone pe an.

Alte iniţiative de dezvoltare responsabilă a companiei includ: digitalizarea proceselor, implementarea bunelor practici de guvernanţă corporativă, sistemul de management integrat, gestionarea responsabilă a deşeurilor, măsurile de sănătate şi securitate în muncă şi implicarea în comunitate, conchide comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

06 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6915
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.7106

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro