Grupul TeraPlast anunţă preluarea integrală a Cortina WTB de către Wetterbest

I.M.
Companii / 16 septembrie 2019

Grupul TeraPlast anunţă preluarea integrală a Cortina WTB de către Wetterbest

Wetterbest, unul dintre liderii industriei locale de sisteme pentru acoperişuri şi parte a Grupului TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii, a ajuns la un acord pentru preluarea integrală a Cortina WTB, producător şi distribuitor de ţiglă metalică din zona Olteniei, se arată într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În urma tranzacţiei, Wetterbest şi-a majorat participaţia de la 51% la 100% din capitalul companiei. Tranzacţia urmează să se finalizeze după obţinerea avizului de la Consiliul Concurenţei, informează News.ro.

"Achiziţia Cortina WTB faceparte dinprocesul de dezvoltare a Grupului TeraPlast. Wetterbest este una dintre companiile care contribuie semnificativ la cifra de afaceri a grupului, iar prin această preluare susţinem planurile de consolidare şi expansiune a reţelei de distribuţie şi a portofoliului de clienţi, atât pe plan local, cât şiregional",a declarat Dorel Goia, preşedintele Consiliului de AdministraţieTeraPlast.

Cortina WTB, cu sediul în Podari, judeţul Dolj, este unul dintre cei mai importanţi producători şi distribuitori de ţiglă metalică din zona de sud-vest. Fabrica produce profilul Clasic de ţiglă metalică din portofoliul Wetterbest, tablă cutată W8 şi tablă plană. Capacitatea de producţie a fabricii este de peste 1,5milioane metri pătraţi anual.

Wetterbest este al doilea cel mai mare producător de pe piaţa de ţiglă metalică din România, atât cantitativ, cât şi valoric. În prezent, producţia se realizează pe 40 de linii automate de producţie şi ambalare în trei locaţii-Băicoi (Prahova), Podari (Dolj) şi Sărăţel (Bistriţa Năsăud). Această investiţie se alătură celei de 8,4 milioane de euro pentru extinderea capacităţii de producţie şi relocarea fabricii din Băicoi.

În primul semestru, Wetterbest a înregistrat o creştere de 28% a afacerilor, până la 105 milioane de lei, faţă de peste 82 milioane de lei în primele şase luni din 2018. Profitabilitatea companiei a crescut cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, EBITDA depăşind 5 milioane de lei. Produsele Wetterbest sunt prezente în majoritatea magazinelor de bricolaj, dar şi în cele trei showroom-uri din Cluj, Timişoara şi Braşov.

Cu o tradiţie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din România. Grupul este compus din companiile TeraPlast, TeraSteel România şi Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al grupului se desfăşoară în compania independentă TeraPlast Recycling.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din grup, TeraPlast SA, este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro