Abonament gratuit

Guaido acuză Guvernul Maduro de "asasinarea" unui politician din opoziţie

I.I.
Internaţional /

Juan Guaido

Juan Guaido

Liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido a acuzat Guvernul lui Nicolas Maduro de faptul că a "asasinat" un consilier municipal de la Caracas, membu al partidului său, Voluntad Popular, relatează AFP.

Edmundo Rada, alias "Pipo", a "dispărut" miercuri, iar corpul acestuia a fost găsit joi "calcinat, cu două gloanţe în ceafă", a anunţat Guaido joi într-o conferinţă de presă.

"Este vorba despre un asasinat comis de dictatură (...). Indicii clare arată că motivul este politic", a mai declarat liderul opoziţiei, recunoscut de peste 50 de ţări preşedinte interimar al Venezuelei.

Juan Guaido încearcă să-l înlăture pe Nicolas Maduro de la putere din ianuarie. El îl cataloghează pe şeful statului drept un "dictator" şi "uzurpator", în urma unor alegeri prezidenţiale "frauduloase" în 2018 care i-au permis să rămână la putere.

Fără să prezinte vreo probă în acest sens, Juan Guaido a arătat cu degetul Forţele de Acţiune Speciale (FAES), o unitate de intervenţie împotriva crimei organizate foarte controversată.

Aceste trupe sunt acuzate de ONG-uri locale de încălcări ale drepturilor omului şi de execuţii extrajudiciare, iar Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului Michelle Bachelet a îndemnat la desfiinţarea lor.

Autorităţile nu au reacţionat imediat cu privire la moartea lui Edmundo Rada, care era consilier la Sucre, una dintre municipalităţile din Caracas, şi făcea parte din Voluntad Popular, partidul lui Juan Guaido.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "Uzurpator si dictator" Zice agentul CIA care nici macar n-a candidat in alegeri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie