Guvern: Suma de 400 de milioane de euro va fi plătită României pentru a compensa ajutorul dat vecinilor ucraineni

S.B.
Miscellanea / 20 iulie

Guvern: Suma de 400 de milioane de euro va fi plătită României pentru a compensa ajutorul dat vecinilor ucraineni

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat joi că suma de 400 de milioane de euro va fi plătită României pentru a compensa ajutorul dat vecinilor ucraineni care au ales ţara noastră ca destinaţie sau tranzit, după declanşarea conflictului din Ucraina, informează news.ro.

El a precizat că acest mecanism va fi gestionat în primul rând de Ministerul Afacerilor Interne în colaborare cu alte ministere.

Executivul a discutat astăzi, în primă lectură, proiectul de ordonanţă, prin care se operaţionalizează o finanţare din fonduri europene în valoare de 400 de milioane de euro pentru acoperirea/decontarea cheltuielilor făcute de statul român în efortul de a sprijini cetăţenii ucraineni refugiaţi în România, se arată într-un comunicat de presă.

Astfel, Guvernul a aprobat suplimentarea alocării financiare care poate fi decontată pe bază de cost unitar din cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020 cu 400 milioane euro (1.985.520 mii lei) contribuţie UE. Astfel, impactul bugetar asupra bugetului de stat este semnificativ redus. Suplimentarea este efectuată pe baza economiilor estimate la nivelul proiectelor finalizate şi/sau care se află în derulare la nivelul Programului Operaţional Capital Uman. Ordonanţa aprobată de completează în acest sens OUG nr. 113/2022.

De asemenea, prin modificarea şi completarea OUG nr. 166/2022, a fost introdusă o nouă sursă de finanţare, respectiv Programul operaţional «Capacitate administrativă» pentru perioada de programare 2014-2020.

Din această sumă, Ministerul Afacerilor Interne va beneficia de finanţare în valoare de 118.427.000 euro, din care contribuţia Uniunii Europene este de 100 de milioane de euro. Cheltuielile se decontează din fonduri europene nerambursabile aferente Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, după lansarea apelului de proiecte de către autoritatea de management a programului operaţional şi încheierea contractului de finanţare între MIPE şi MAI.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "400 de milioane de euro"

    cam subtire suma, la cheltuielile reale de 1 an 1/2 

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9678
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5710
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2353
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7886
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.8212

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb