Guvernatorul Băncii Angliei a promis că va fi "foarte vigilent", pe fondul volatilităţii continue din sectorul bancar

G.D.
Bănci-Asigurări / 29 martie

Guvernatorul Băncii Angliei a promis că va fi "foarte vigilent", pe fondul volatilităţii continue din sectorul bancar

Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a promis ieri că va fi "foarte vigilent", pe fondul volatilităţii continue, şi a sugerat că piaţa "testează" băncile pentru a le găsi punctele slabe, transmite CNBC, conform News.ro.

Acţiunile bancare globale au scăzut puternic în martie, pe măsură ce temerile de contagiune s-au răspândit după prăbuşirea Silicon Valley Bank din SUA - cel mai mare faliment bancar de la criza financiară - şi salvarea de urgenţă a Credit Suisse de către rivalul elveţian UBS.

Bailey a declarat Comitetului Selectat al Trezoreriei din Regatul Unit că autorităţile americane se ocupă de probleme specifice legate de băncile regionale din Statele Unite şi că Credit Suisse este "o poveste instituţională" - dar a afirmat că sistemul bancar din Regatul Unit este "într-o poziţie puternică de capital şi lichiditate.

Vineri a avut loc o vânzare puternică a acţiunilor bancare europene, conduse de Deutsche Bank , care i-a derutat pe mulţi analişti, având în vedere revenirea băncii germane la o rentabilitate constantă, împreună cu poziţia sa robustă de capital şi lichiditate.

Deutsche Bank şi-a revenit parţial luni, conducând creşterile acţiunilor, pe măsură ce panica pieţei pare să se diminueze, după ce First Citizens a fost de acord să cumpere o mare parte din activele băncii falimentare Silicon Valley Bank.

"De asemenea, cred că ceea ce am văzut la sfârşitul săptămânii trecute, în special vineri, când au existat mişcări destul de puternice ale pieţei [au fost] mişcări pe pieţe pentru, dacă doriţi, testarea firmelor", a spus Bailey parlamentarilor.

Banca Angliei a dezvăluit săptămâna trecută că a avertizat autorităţile de reglementare din SUA cu privire la riscurile crescânde de la SVB înainte de prăbuşirea acesteia, semnalând că Autoritatea sa de Reglementare Prudenţială "a înţeles că SVB UK a fost expusă riscului de concentrare, deoarece a acordat împrumuturi şi a preluat depozite de la aceeaşi bază de clienţi, relativ concentrată în sectorul inovaţiei."

Acesta a spus că a avertizat banca şi Rezerva Federală din San Francisco despre acest risc şi despre "suprapunerea clienţilor pe partea de active şi pasive a bilanţului" SVB UK.

Rezerva Federală a Statelor Unite şi alte bănci centrale din întreaga lume au majorat agresiv ratele dobânzilor în ultimul an, în încercarea de a controla creşterea inflaţiei, iar condiţiile monetare înăsprite au lăsat expuse portofoliile de obligaţiuni ale unor bănci.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Guvernatorul Băncii Angliei a promis că va fi "foarte vigilent",

    dar pana acum ce a facut, a incasat numai salariul baban ?! 

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9696
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6562
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7565
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.0418

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro