Guvernul a adoptat o hotărâre privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Registrului naţional de informare toxicologică

S.B.
Miscellanea / 10 august

Guvernul a adoptat o hotărâre privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Registrului naţional de informare toxicologică

Executivul a adoptat, miercuri, un proiect de hotărâre privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Registrului naţional de informare toxicologică, informează news.ro.

Actul normativ reglementează înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Registrului naţional de informare toxicologică (ReTox), în vederea înregistrării informaţiilor referitoare la amestecurile chimice periculoase pentru sănătate comercializate în România, precum şi la afecţiunile acute determinate de acestea datorate utilizării necorespunzătoare sau expunerii accidentale, arată Guvernu, într-un comunicat de presă.

Astfel, noul registru ReTox va permite stabilirea cadrului necesar pentru transmiterea informaţiilor despre amestecurile chimice periculoase pentru sănătate, pe care firmele le introduc pe piaţa României.

De asemenea, ReTox se va putea interconecta cu o platformă comună de informare şi răspuns a centrelor de informare toxicologică şi a centrelor antitoxice regionale pentru copii, pentru gestionarea cazurilor de intoxicaţie la populaţia generală, conform sursei citate.

ReTox va facilita raportările Ministerului Sănătăţii cu privire la cazurile de intoxicaţie cu produse biocide şi pesticide agricole, inclusiv schimbul de informaţii cu structurile europene şi autorităţile din celelalte state membre.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), prin Centrul Naţional de Monitorizare a Riscurilor din Mediul Comunitar (CNMRMC), asigură funcţionarea şi administrarea ReTox.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro