Guvernul a adoptat o Ordonanţă pentru modificarea Codului de procedură fiscală

V.G.
Politică / 31 august

Guvernul a adoptat o Ordonanţă pentru modificarea Codului de procedură fiscală

Guvernul a adoptat, astăzi, o Ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală că introduce noi reglementări de simplificare şi îmbunătăţire a legislaţiei de procedură fiscală şi o adaptează la evoluţiile internaţionale, recomandări şi bune practici promovate de OCDE, informează News.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, ANAF va publica pe site-ul propriu lista contribuabililor persoane juridice care şi-au declarat şi achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi nu figurează cu obligaţii restante.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a afirmat despre Ordonanţa pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală că introduce noi reglementări de simplificare şi îmbunătăţire a legislaţiei de procedură fiscală şi o adaptează la evoluţiile internaţionale, recomandări şi bune practici promovate de OCDE, care a eliberat României foaia de parcurs pentru aderare, astfel că toate aceste proceduri ale statelor dezvoltate sunt adoptate treptat în legislaţia României.

Dan Cărbunaru a prezentat şi câteva exemple de astfel de îmbunătăţiri ale cadrului legislativ: îmbunătăţirea echilibrului în relaţia dintre contribuabili şi organele fiscale în scopul creşterii încrederii contribuabililor în administraţia fiscală. Astfel, ANAF va publica pe site-ul propriu lista contribuabililor persoane juridice care şi-au declarat şi achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi nu figurează cu obligaţii restante.

Cărbunaru a mai spus că se introduce posibilitatea restituirii taxei pentru soluţia fiscală anticipată în condiţiile în care contribuabilul renunţă la aceasta soluţie, iar pentru constituirea garanţiilor se prevede posibilitatea eşalonării creanţelor, precum şi pentru eşalonările succesive.

Totodată, va exista posibilitatea eşalonării TVA, a accizelor sau a taxelor vamale pentru care administrarea care revine Autorităţii Vamale Române.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro