Guvernul a aprobat modalitatea de atribuire a noilor sectoare de plajă

S.B.
Miscellanea / 28 aprilie

Guvernul a aprobat modalitatea de atribuire a noilor sectoare de plajă

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri de eficientizare a activităţii turistice aferente sezonului estival 2022 care reglementează, pentru acest an, modalitatea de atribuire a noilor sectoare de plajă rezultate în urma implementării proiectului de reducere a eroziunii costiere şi reconstrucţie a plajelor, a anunţat ministrul Daniel Cadariu, informează news.ro.

Actul normativ iniţiat de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor permite, doar pentru sezonul estival 2022, ca suprafeţele de plajă nou create şi care nu sunt închiriate, să poată fi atribuite direct operatorilor economici care au încheiate contracte de închiriere a plajelor aflate în vecinătatea vestică a acestor suprafeţe, cu respectarea prevederilor celorlalte dispoziţii legale.

"Litoralul românesc a beneficiat în ultimii ani de un proiect cu un potenţial imens de a atrage din ce în ce mai mulţi turişti, dar acest potenţial a fost umbrit prin faptul că plajele lărgite nu au putut fi amenajate pentru primirea acestora. Prin ordonanţa de astăzi, oferim o soluţie temporară pentru ca activitatea sezonului estival 2022 să se poată desfăşura în condiţii optime", a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului şi turismului.

În termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a Ordonanţei, operatorilor economici eligibili pot depune solicitarea în vederea închirierii suprafeţelor noi, urmând ca, în maxim 20 de zile, Administraţia Naţională "Apele Române" prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral să încheie actele adiţionale.

"În urma implementării cu succes a unuia dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din România, care continuă şi în prezent, am reuşit să creştem suprafaţa litoralului cu mai multe zeci de hectare de plajă nouă. Prin eforturile colegilor de la Apele Române, noile sectoare au fost deja intabulate şi lotizate, iar astăzi am aprobat actul normativ care permite închirierea acestor suprafeţe către operatorii de plaje. Vorbim despre o soluţie temporară, doar pentru acest an. Pe termen lung, ne dorim amenajarea plajelor la standarde cât mai ridicate şi am lansat, împreună cu ANAR şi Ordinul Arhitecţilor din România, un concurs internaţional de soluţii de amenajare", a explicat ministrul Tanczos Barna, conform comunicatului de presă al Ministerului Turismului.

Datele de identificare ale suprafeţelor de plajă nou create supuse atribuirii directe, precum şi valoarea chiriei acestor suprafeţe la care se pot încheia actele adiţionale, sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta ordonanţă de urgenţă, mai arată sursa citată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Iara dati plaja la hoti? Sa ceara hotii 200 lei pe un sezlong? Unde sunt bucatile de plaja libere?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0130
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6906
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3715

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro