Guvernul a aprobat Ordonanţa privind autorizarea funcţionării în România a reprezentanţelor străine

F.D.
Politică / 3 august

Guvernul a aprobat Ordonanţa privind autorizarea funcţionării în România a reprezentanţelor străine

Guvernul României a adoptat astăzi, Ordonanţa privind autorizarea şi funcţionarea în România a reprezentanţelor societăţilor şi organizaţiilor economice străine, a anunţat Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, conform Agerpres.

"Până la momentul adoptării prezentei ordonanţe, autorizarea funcţionării unei reprezentanţe străine în România era realizată în baza legislaţiei stabilite în urmă cu peste 30 de ani! Aşa cum poate fi uşor dedus, procedura prezenta un grad ridicat al poverii administrative, fapt pentru care am simplificat-o şi am introdus factorul digital. În acest fel, transmitem un mesaj de stabilitate, predictibilitate şi coerenţă mediului de afaceri străin care prospectează piaţa din România, în scopul derulării de investiţii", a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Pentru simplificarea şi digitalizarea procedurii de înregistrare, prelungire şi modificare a autorizaţiilor de funcţionare aferente reprezentanţelor străine în România, precum şi de radiere din evidenţele MAT, a fost stabilit temeiul legal pentru crearea unei aplicaţii electronice dedicate. Prin intermediul acesteia va fi asigurat şi accesul la evidenţe, într-un mod transparent şi facil, cu respectarea legislaţiei în domeniul datelor cu caracter personal.

Autorizaţiile de funcţionare ale reprezentanţelor societăţilor şi organizaţiilor economice străine se vor elibera, conform actului normativ actualizat, pe o perioadă de minimum 1 an, cu posibilitate de prelungire pe aceeaşi perioadă.

Adoptarea ordonanţei contribuie, totodată, la îndeplinirea reformelor asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - PNRR (Jalonul 241), respectiv reforma privind transparentizarea legislativă, debirocratizarea şi simplificarea procedurală destinată mediului de afaceri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro