Guvernul a reînnoit garanţiile asumate cu privire la buna desfăşurare a Euro-2020

I.M.
Miscellanea /

Guvernul a reînnoit garanţiile asumate cu privire la buna desfăşurare a Euro-2020

Ion Ştefan, ministrul Lucrărilor Publice, în prezenţa domnului Florin Şari, manager proiect UEFA EURO 2020, din partea Federaţiei Române de Fotbal, a reînnoit garanţiile asumate cu privire la buna desfăşurare a Campionatului European de Fotbal, informează mlpda.ro.

Potrivit sursei citate, guvernul şi-a asumat politicile de interzicere a fumatului pe stadioane, facilitarea accesului la evenimente sportive a persoanelor cu dizabilităţi şi asigurarea transportului în comun gratuit pentru posesorii de bilete (acest din urmă punct este în parteneriat cu Primăria Capitalei).

Conform Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Adminisraţiei, lucrările la obiectivele pentru CE se derulează conform graficului, chiar dacă UEFA a luat decizia amânării campionatului european pentru anul viitor, iar constructorii au fost asiguraţi de toată susţinerea MLPDA, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), astfel încât să îşi poată respecta toate angajamentele asumate privind finalizarea celor trei arene.

Stadiul lucrărilor în momentul de faţă este destul de avansat, astfel:

Stadionul Steaua

valoare lucrări de aprox. 393 de milioane de lei;

capacitate 31.254 de locuri;

realizat în proporţie de 80% - sunt montate scaune, se lucrează la instalaţia de drenaj pentru gazon şi la finisajele interioare, urmează montarea tabelei;

Stadionul Rapid

valoare lucrări de aprox. 164 de milioane de lei;

capacitate 14.050 de locuri;

realizat în proporţie de 45%;

Stadionul Arcul de Triumf

valoare lucrări de aprox. 136 de milioane de lei;

capacitate de 8.200 de locuri precum şi un centru medical de recuperare pentru sportivi, singurul de acest gen din Bucureşti cel puţin;

realizat în proporţie de 70% - se montează scaunele şi se lucrează la sistemul de drenaj pentru gazon.

În urma pandemiei de Covid-19, UEFA a decis amânarea cu un an a desfăşurării Euro-2020. Din punct de vedere procedural, cele 12 oraşe-gazdă, printre care şi Bucureşti, au fost solicitate să îşi reînnoiască angajamentele asumate acum 6 ani.

Documentele resemnate, care atestă voinţa fermă de a rămâne în proiectul UEFA Euro, trebuie transmise forului european până la finalul lunii aprilie.

Turneul UEFA Euro-2020 îşi va păstra aceeaşi denumire şi în anul 2021 şi se va desfăşura în perioada 11 iunie - 11 iulie. În acest moment, la Bucureşti sunt repartizate patru meciuri, dar guvernul român şi-a manifestat intenţia de a organiza mai multe partide dacă vor fi oraşe care vor renunţa la găzduirea competiţiei, transmite News.ro.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie