Guvernul a reuşit să atragă în noul Pact social doar două confederaţii sindicale

LILIAN COJOCARU
Ziarul BURSA #Politică / 30 aprilie 2004

Acordul social prevede reducerea impozitului pe profit la 20% şi introducerea cotei unice de impozitare a venitului

Guvernul a semnat, ieri, cu două confederaţii sindicale şi opt organizaţii patronale un nou acord social pentru anul 2004. Propunerile Executivului nu s-au mai bucurat de acelaşi succes din partea sindicaliştilor ca în anii precedenţi, deoarece mari confederaţii precum "Cartel Alfa" şi BNS au refuzat oferta guvernului. Acordul a fost semnat doar de CNSLR "Frăţia" şi Confederaţia "Meridian". Potrivit acordului, Executivul s-a angajat să înfiinţeze pînă la sfîrşitul anului tribunalele specializate în domeniul muncii şi al asigurărilor sociale. Pe de altă parte, patronii au cerut şi au primit confirmarea Guvernului pentru reducerea impozitului pe profit de la 25% pînă la 20% şi aplicarea, începînd cu 2005, a cotei unice de 23% pentru impozitul pe venit. O altă solicitare a patronatelor a vizat măsuri pentru reducerea muncii la negru.

Pînă la vară, opt ministere şi trei agenţii vor trebui să semneze protocoale sectoriale cu sindicatele şi patronatele de ramură, în care vor fi detaliate măsurile şi termenele stabilite în Acordul social.

În urma semnării acordului social, sindicatele s-au angajat să se abţină de la orice acţiuni publice de protest. Din partea patronatelor Pactul a fost semnat de organizaţiile "Compirom", Uniunea Naţională a Patronatului Român, Patronatul Naţional Român, UGIR, UGIR 1903, Confederaţia Naţională a Patronatului Român, Confederaţia Naţională a Patronatelor Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Asociaţia Română a Antreprenorilor din Construcţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro