Guvernul britanic vrea să vândă postul public de televiziune Channel 4

S.B.
Internaţional / 24 iunie 2021

Guvernul britanic vrea să vândă postul public de televiziune Channel 4

Guvernul britanic vrea să vândă postul de televiziune Channel 4, care este deţinut de stat dar care se finanţează prin publicitate, anunţând că este deschis ofertelor, informează news.ro.

"Vom fi deschişi să primim oferte din partea celor care îşi vor exprima interesul", a declarat miercuri ministrul pentru mass-media John Whittingdale, la postul de radio LBC, întrebat dacă o companie străină ar putea cumpăra televiziunea.

Guvernul conservator a anunţat miercuri că intenţionează să vândă Channel 4, lansat în urmă cu 39 de ani, ca o alternativă faţă de BBC şi ITV, pentru a-i asigura viitorul ca televiziune de servicii publice.

Canalul finanţat prin publicitate a fost creat cu misiunea de a oferi programe mai provocatoare şi distincte pentru publicul care nu este atras de televiziunile tradiţionale.

În loc să-şi facă propriile programe, Channel 4 le-a comandat de la companii de producţie noi, ajutând la stabilirea sectorului de producţie TV independent din Marea Britanie.

Channel 4, care găzduieşte un program zilnic de ştiri emblematic, comedii precum "The Inbetweeners" şi drame precum "It's a Sin", a pus sub semnul întrebării raţionamentul guvernului pentru vânzarea companiei, spunând că din punct de vedere financiar are "o stare de sănătate deplină" şi că îşi îndeplineşte mandatul.

Dar guvernul a declarat că Channel 4 este vulnerabil la pieţele de publicitate instabile, iar o mutare în proprietatea privată, cu un mandat modificat, ar putea ajuta la protejarea viitorului său. De asemenea, a declarat că se va consulta cu privire la alinierea reglementării serviciilor video la cerere, cum ar fi Netflix şi Amazon Prime, în concordanţă cu cele referitoare la televiziuni precum BBC, ITV şi Sky, de exemplu, în mod imparţial.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro