Guvernul francez va oferi un nou credit fiscal pentru investiţiile ecologice

A.F.
Internaţional / 12 mai

Guvernul francez va oferi un nou credit fiscal pentru investiţiile ecologice

Guvernul francez va oferi un nou credit fiscal pentru investiţiile ecologice şi va condiţiona stimulentele în numerar acordate pentru cumpărarea de maşini electrice noi de fabricarea acestora în Europa, a declarat ieri preşedintele Emmanuel Macron, transmite Reuters.

Noul credit fiscal, care urmează să fie inclus în bugetul de anul viitor, este aşteptat să genereze investiţii private în valoare totală de 20 de miliarde de euro până în 2030 şi să creeze zeci de mii de locuri de muncă.

Măsura ar acoperi cheltuielile de capital ale companiilor pentru 25-40% din investiţiile lor în instalaţii de energie eoliană şi solară, pompe de căldură şi baterii, au spus oficialii preşedinţiei.

Guvernul lui Macron vrea să stimuleze investiţiile în tehnologii ecologice, astfel încât Franţa să poată concura cu companiile americane, susţinute de Legea de reducere a inflaţiei (IRA) de 430 de miliarde de dolari a administraţiei Biden, care include subvenţii fiscale majore pentru a reduce emisiile de carbon, pentru a stimula producţia şi producţia internă.

Macron a mai spus că un proiect de lege pentru industria ecologică, care va fi prezentat marţea viitoare, va include planuri de creştere a investiţiilor în formare şi de înjumătăţire a timpului necesar pentru înfiinţarea unei noi fabrici în Franţa la nouă luni sau mai puţin.

"Acest cadru de finanţare ar trebui să ne ajute să concuram cu legea americană IRA", a spus Macron în timp ce a subliniat măsurile pentru a inversa declinul industrial pe termen lung al Franţei.

Pentru consumatori, un stimulent în numerar existent, de până la 5.000 de euro, pentru cumpărătorii de maşini electrice noi ar fi condiţionat de îndeplinirea de către producători a unor standarde stricte de emisii scăzute de carbon, excluzând efectiv producătorii de maşini din afara Europei.

"Vom sprijini bateriile şi vehiculele fabricate în Europa pentru că amprenta lor de carbon este bună, nu vom folosi banii contribuabililor francezi pentru a stimula industria non-europeană", a spus Emmanuel Macron.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb