Guvernul obţine dividende în valoare totală de peste 502 milioane de lei de la Grupul Enel

D.B.
Companii / 27 februarie 2020

Guvernul obţine dividende în valoare totală de peste 502 milioane de lei de la Grupul Enel

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, prin Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE), a anunţat joi că a negociat obţinerea a peste 100 de milioane de euro (aproximativ 502 milioane de lei) cu titlu de dividend extraordinar de la trei companii din Grupul Enel, în care SAPE este acţionar minoritar.

La finalul lunii februarie, aproximativ 95% din sumă a fost virată deja în conturile SAPE.

"Dividendele au fost distribuite din rezultatul raportat al anilor anteriori, iar negocierile pentru acordarea lor au fost purtate între reprezentanţi ai SAPE, ai Grupului Enel şi ai Fondului Proprietatea, decizia privind plata dividendelor fiind realizată prin acordul comun al părţilor", a informat joi Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Discuţiile din partea statului au fost coordonate de Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, prin echipa SAPE condusă de Bogdan Stănescu, preşedintele Directoratului SAPE SA.

"În calitate de ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, am coordonat şi am fost în contact permanent cu echipa de negociere care a reprezentant statul în acest demers. Acest succes arată că abordarea profesionistă din partea statului, bazată pe documentare, negociere şi respectarea legii, este ceea ce aduce consens şi câştig într-un acţionariat stat-privat, şi nu numai. Majoritatea sumei a fost deja încasată pe 21 februarie 2020. Urmează ca restul de plată, reprezentând 20% din sumele aferente dividendelor distribuite de E-Distribuţie Dobrogea, să se achite până la jumătatea lunii august 2020", a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energie şi Mediului de Afaceri.

La rândul său, Bogdan Stănescu, Preşedintele Directoratului SAPE a declarat că negocierile efective s-au încheiat, favorabil pentru statul român, în data de 30 decembrie.

"Este o premieră pentru România şi un succes categoric în negocierile purtate pentru distribuirea de dividende. Negocierile efective s-au încheiat, favorabil pentru statul român, în data de 30 decembrie. În acest context, SAPE va stinge litigiile pentru recuperarea sumelor reprezentând dividende care i s-ar fi cuvenit până la 31 decembrie 2018", a afirmat Stănescu.

Valoarea dividendelor este conformă cu participaţia pe care Statul Român le are în societăţile menţionate: 10% din acţiunile E-Distribuţie Muntenia, 24,86% din acţiunile E-Distribuţie Banat, respectiv 24,9% din acţiunile E-Distribuţie Dobrogea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

19 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0186
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5297
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4736
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro