Guvernul se va "pricopsi" cu două terenuri de sport

D.N.
Ziarul BURSA #Companii / 23 iulie 2019

Guvernul se va "pricopsi" cu două terenuri de sport

Povestea Arenelor BNR este vie în mintea oamenilor, chiar dacă dincolo de valurile provocate de oamenii de sport şi de o comisie parlamentară nimic nu s-a întâmplat. Implicat tangenţial în acest caz, Guvernul pare să se fi convins că nu toate bazele care ajung la federaţiile de specialitate sunt judicios administrate. Iată două cazuri care demonstrează acest lucru, potrivit argumentaţiei guvernamentale.

Există un "Proiect de hotărâre de Guvern" aflat în dezbatere publică până pe 17 august "privind revocarea dreptului de folosinţă gratuită al Federaţiei Române de Tenis asupra unui imobil aflat în proprietatea publică a statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului cuprins în anexa nr. 30 a Hotărârii Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului. În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată , al art. 869 şi 874 alin. (3) din Legea 287/2009 privind Codul Civil republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi având în vedere prevederile art.2^1 şi art.2^2 din Ordonanţa Guvernului nr. 81/2003 privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe aflate în patrimoniul instituţiilor publice, aprobată prin Legea nr. 493/2003 cu modificările şi completările ulterioare şi art.3 alin (2) din Hotărârea Guvernului nr. 1392/ 27.11.2003 privind darea în folosinţă gratuită a unui imobil, proprietate publică a statului, aflat în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Sport, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre."

După cum se ştie Federaţia de Tenis este condusă acum de Ion Ţiriac, vârful de lance al echipei care dorea să recupereze de la BNR terenurile de tenis din Cotroceni. Firesc ar fi ca în următoarea perioadă Guvernul să fie luat cu asalt de către conducerea FRT pentru a rezolva această problemă, cu tot ceea ce presupune ea.

În nota de fundamentare este explicată întreaga situaţie: "Prin Hotărârea Guvernului nr. 1392/27.11.2003 Agenţia Naţională pentru Sport actual, Ministerul Tineretului şi Sportului a transmis în folosinţă gratuită Federaţiei Române de Tenis, pe o perioadă de 49 de ani , imobilul - teren în suprafaţă totală de 16.650 mp, în vederea reamenajării Bazei sportive «Tenis Club» Bucureşti. Imobilul care face obiectul acestui proiect de Hotărâre de Guvern este înscris în inventarul bunurilor din domeniul public al statului administrat de Ministerul Tineretului şi Sportului cu nr. MFP 40182 cu denumirea «Tenis Club Bucureşti» . În conformitate cu dispoziţiile art. 2^1 şi art.2^2 din Ordonanţa Guvernului nr. 81/2003 privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe aflate în patrimoniul instituţiilor publice, aprobată prin Legea nr. 493/2003, cu modificările şi completările ulterioare şi Ordinul minis-trului finanţelor publice nr.3471/ 2008 pentru aprobarea Normelor metodologice privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe corporale aflate în patrimoniul instituţiilor publice, Ministerul Tineretului şi Sportului a efectuat reevaluarea imobilului prin evaluator autorizar Media City Building Trust, valoarea de inventar a imobilului fiind astfel actualizată la valoarea de 54.525.600 lei. Ca urmare a efectuării măsurătorilor şi înscrierii în Cartea funciară nr. 208427 au fost modificate şi datele tehnice, suprafaţa măsurată fiind de 16.652 mp si adresa acestuia, adresa actuală fiind municipiul Bucureşti str. Ştirbei Vodă nr. 133, sector 1. Valoarea de inventar, datele tehnice si adresa imobilului au fost actualizate prin H.G nr. 256/24.04.2019. Având în vedere nerespectarea de către Federaţia Română de Tenis a prevederilor art.1 din HG nr. 1392/2003, prin nota nr. 3582/26.06.2019 întocmită de direcţia de specialitate, Ministerul Tineretului şi Sportului în calitate de administrator al bunurilor proprietate publică şi/sau privată a statului încredinţate, potrivit prevederilor legale pentru desfăşurarea activităţii aferente domeniilor de tineret şi sport, aprobă oportunitatea revocării dreptului de folosinţă gratuită asupra imobilului situat în municipiul Bucureşti str. Ştirbei Vodă nr. 133, sector 1, şi intrarea acestuia într-un proces de analiză privind identificarea de noi oportunităţi în vederea reamenajării şi modernizării acesteia astfel încât această bază să reintre în circuitul sportiv. 2.Schimbări preconizate: Prin prezentul proiect de act normativ se propune: - revocarea dreptului de folosinţă gratuită al Federaţiei Române de Tenis asupra imobilului prevăzut în anexa la H.G. nr.1392/27.11.2003 privind darea în folosinţă gratuită a unui imobil, proprietate publică a statului, aflat în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Sport, identificat în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului cu nr. MFP 40182."

Un alt "Proiect de Hotărâre de Guvern vizează o altă federaţie privind: "revocarea dreptului de folosinţă gratuită al Federaţiei Române de Volei asupra unui imobil aflat în proprietatea publică a statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului prin Complexul Sportiv Naţional «Lia Manoliu» Bucureşti cuprins în anexa nr. 30 a Hotărârii Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului" . Valoarea acestui teren este de 9.308.398,18 lei.

Federaţiile au invocat de foarte multe ori subfinanţarea, motivând că din această cauză nu pot face investiţii în infrastructura aflată în folosinţă. Practic întreaga chestiune se învârte într-un cerc, evident vicios din care au de pierdut în primul rând tinerii care vor să facă sport de performanţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
hidroelectrica.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1247
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7677
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.4765

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb