Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Guvernul Statelor Unite restricţionează exportul de software pentru inteligenţă artificială

A.I.G.
Miscellanea /

Guvernul Statelor Unite restricţionează exportul de software pentru inteligenţă artificială

Guvernul Statelor Unite va restricţiona exportul de software pentru inteligenţă artificială, de săptămâna viitoare, în cadrul politicii de protejare a tehnologiilor sensibile de puteri rivale precum China, transmite Reuters.

Potrivit unei reglementări noi care va intra în vigoare luni, companiile care exportă anumite tipuri de softuri destinate imagisticii geospaţiale din Statele Unite trebuie să solicite licenţă pentru a o trimite în străinătate, excepţie făcând livrările către Canada.

Aceasta este prima măsură finalizată de Departamentul pentru Comerţ în cadrul mandatului conferit de o lege din 2018, care însărcinează agenţia să redacteze reglementări care să întărească supravegherea exporturilor de tehnologie sensibilă în state adversare cum este China, din motive economice şi de securitate.

Reuters a relatat iniţial că agenţia finalizează un set restrâns de reguli pentru limitarea unor astfel de exporturi, pentru a calma companiile îngrijorate de o restricţionare mai mare a vânzărilor în străinătate.

Regula va intra în vigoare numai în Statele Unite, dar autorităţile americane ar putea ulterior să o prezinte organismelor internaţionale pentru a crea condiţii egale la nivel global.

În rândul parlamentarilor republicani şi democraţi a existat o nemulţumire tot mai mare provocată de ritmul lent de adoptate a unor reguli destinate înăspririi controlului exporturilor, iar liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer, a cerut Departamentului pentru Comerţ să accelereze procesul.

Guvernul consideră că este în interesul securităţii naţionale a Statelor Unite să implementeze aceste controale, dar vrea să ofere opiniei publice oportunitatea de a comenta regulile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

28 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8705
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1828
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5108
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3758
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.1178

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
CONPET
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie