Crypto

Guvernul Statelor Unite restricţionează exportul de software pentru inteligenţă artificială

A.I.G.
Miscellanea / 04 ianuarie 2020

Guvernul Statelor Unite restricţionează exportul de software pentru inteligenţă artificială

Guvernul Statelor Unite va restricţiona exportul de software pentru inteligenţă artificială, de săptămâna viitoare, în cadrul politicii de protejare a tehnologiilor sensibile de puteri rivale precum China, transmite Reuters.

Potrivit unei reglementări noi care va intra în vigoare luni, companiile care exportă anumite tipuri de softuri destinate imagisticii geospaţiale din Statele Unite trebuie să solicite licenţă pentru a o trimite în străinătate, excepţie făcând livrările către Canada.

Aceasta este prima măsură finalizată de Departamentul pentru Comerţ în cadrul mandatului conferit de o lege din 2018, care însărcinează agenţia să redacteze reglementări care să întărească supravegherea exporturilor de tehnologie sensibilă în state adversare cum este China, din motive economice şi de securitate.

Reuters a relatat iniţial că agenţia finalizează un set restrâns de reguli pentru limitarea unor astfel de exporturi, pentru a calma companiile îngrijorate de o restricţionare mai mare a vânzărilor în străinătate.

Regula va intra în vigoare numai în Statele Unite, dar autorităţile americane ar putea ulterior să o prezinte organismelor internaţionale pentru a crea condiţii egale la nivel global.

În rândul parlamentarilor republicani şi democraţi a existat o nemulţumire tot mai mare provocată de ritmul lent de adoptate a unor reguli destinate înăspririi controlului exporturilor, iar liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer, a cerut Departamentului pentru Comerţ să accelereze procesul.

Guvernul consideră că este în interesul securităţii naţionale a Statelor Unite să implementeze aceste controale, dar vrea să ofere opiniei publice oportunitatea de a comenta regulile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

01 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4299
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6469
Gram de aur (XAU)Gram de aur227.1710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro