"HAIDUCUL" PIERDE CÂTEVA LUPTE, DAR AVERTIZEAZĂ CĂ RĂZBOIUL VA CONTINUAPiperea renunţă la unele procese colective

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Piperea renunţă la unele procese colective

Avocatul spune că "Piperea şi asociaţii" nu se va mai implica în niciun proces colectiv în favoarea clienţilor bancari

Avocatul Gheorghe Piperea, cunoscut prin procesele sale împotriva băncilor şi numit, în mai multe ocazii, "haiducul" sau "Robin-Hood-ul modern", a anunţat, ieri, pe pagina sa de socializare, că renunţă la procesele colective pe creditele în franci elveţieni (CHF) constituite în acest an şi la dosarele deschise în perioada 2014-2015 împotriva Volksbank.

Domnia sa ne-a spus, ieri, că dosarul constituit pe tema împrumuturilor în CHF (numărul 3) reuneşte în jur de 100 de persoane, alţi circa 100 de debitori făcând parte din cazul îndreptat împotriva Volksbank, care are ca obiect clauzele privind comisioanele de risc.

Vădit deranjat de comportamentul clienţilor săi, avocatul precizează: "Având în vedere că sunt în mijlocul unor avalanşe de cereri de reziliere a contractelor, de cereri de restituire a onorariilor şi de plângeri la ANPC contra mea şi a echipei mele, declar că renunţ la toate procesele colective reunite sub denumirea de CHF 3 (dosarele constituite la cererea debitorilor în contractele de credit în CHF după data de 15 ianuarie 2015), precum şi la toate procesele colective contra Volksbank începute în 2014-2015, procese denumite PNC 4, 5, 6 şi 7. Reclamanţii din aceste procese sunt invitaţi să ne indice conturi actualizate în care să le restituim integral onorariul de preluare".

Domnia sa adaugă faptul că, la cererea reclamanţilor şi fără costuri suplimentare, cazurile vor putea fi continuate ca procese individuale.

Gheorghe Piperea avertizează că "niciun alt proces colectiv în favoarea consumatorilor de produse bancare nu se va mai face de acum încolo de Piperea şi Asociaţii". Însă domnia sa va continua să-i reprezinte pe clienţii din procesele CHF 1 şi CHF 2.

Avocatul arătă că "notificările şi cererile sunt făcute în stil juridic", considerând că "este evident" că persoanele care au cerut rezilierea contractelor au fost influenţaţi de anumiţi avocaţi sau jurişti.

Ca orice "haiduc" care se respectă, Gheorghe Piperea pare să nu renunţe definitiv la "menirea" sa, conchizând, în textul său de pe Facebook: "Coşmarul băncilor nu se termină însă aici".

În ultimul an, avocatul a fost foarte vocal la adresa justiţiei şi a sistemului bancar, având o serie de procese, atât individuale, cât şi colective, în care îi apără pe clienţi.

Începând de la finalul anului trecut, instanţa i-a disjuns lui Gheorghe Piperea mai multe procese colective.

În ultima perioadă, băncile au început să facă diverse oferte de conversie a creditelor contractate în CHF, iniţiativa Volksbank/Banca Transilvania, care a presupus conversia cu discount a împrumuturilor din franci elveţieni în lei, fiind considerată cea mai bună şi având şi cel mai mare succes.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Am urmarit cu interes si m-am bucurat pentru toare reusitele dvs.D-le. Avocat. Regret felul in care sunteti rasplatit. Sunt din provincie si inca ma judec cu camatarul Volksbank desi mi-am refinantat prin alta banca creditul in chf luat de la ei. Nu reusesc sa scot de la ei o copie dupa CG Afaceri 2007. Vreau sa fac plangeri penale la functionarii care mi-au intocmit documentatia. Si da "cosmarul nu se termina..'' - vai de fraierii care isi pun nadejdea in banci. Eu daca vad la agentiile B. Transilvania fosti angajati de la Vk imi inchid contul.

  na belea

  Fara Piperea nu s-ar fi auzit in Romania de de banci date in judecata si nici OPC nu ar fi luat vreo masura impotriva Bancilor. Piperea nu poate fi doborat prin asemenea marsavii. Mi-e mila de cei care au tradat, sunt niste biete si amarate victime.

  1. Da!

  Tipic romanesc. Cand omul te ajuta, dupa ce te vezi cu sacii in caruta ii dai in cap.

  1. ca doar nu stau si bancutele degeaba

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro