Handelsblatt: Metro discută vânzarea hipermarketurilor Real către rivalul Markant

Ziarul BURSA #Internaţional / 11 aprilie 2019

Retailerul german Metro AG poartă discuţii privind vânzarea lanţului de hipermarketuri Real către rivalul Markant, în timp ce proprietăţile imobiliare aflate în portofoliul Real ar urma să fie preluate de un alt investitor, informează un articol publicat ieri în cotidianul german Handelsblatt, preluat de Reuters.

Conform Handelsblatt, grupul Markant ar urma să plătească 99 milioane de euro pentru preluarea lanţului de hipermarketuri Real, însă înainte de preluare, Metro ar urma să injecteze 300 milioane de euro în Real, ceea ce înseamnă că, practic, Metro va plăti Markant 201 milioane de euro pentru ca acesta din urmă să preia hypermarketurile Real. În paralel, Metro poartă discuţii cu doi investitori interesaţi să preia proprietăţile imobiliare aflate în portofoliul Real, susţine Handelsblatt, conform Agerpres.

Separat, cotidianul Boersen-Zeitung a informat că un consorţiu compus din investitorii ECE, Morgan Stanley şi Redos s-a retras din cursa pentru proprietăţile imobiliare aflate în portofoliul Real, dar că investitorul imobiliar X+Bricks este în continuare interesat de aceste active.

Luna trecută, directorul general al Metro, Olaf Koch, a dezvăluit că Metro poartă discuţii cu cinci firme interesate de lanţul de hipermarketuri Real, care realizează vânzări anuale de peste şapte miliarde de euro graţie celor 279 de magazine.

La începutul acestui an, acelaşi Olaf Koch declara că se aşteaptă să primeas-că un preţ bun pentru lanţul de hipermarketuri Real, având în vedere portofoliul său imobiliar şi afacerile sale în domeniul e-commerce. Cu toate aces-tea, o serie de bancheri sunt de părere că Metro ar putea fi nevoit să plătească un cumpărător pentru a scăpa de hipermarketurile Real, care înregistrează pierderi. În opinia bancherilor, proprietăţile imobiliare din portofoliul Real ar putea fi evaluate la aproximativ 900 milioane de euro, ceea ce ar contracara valoarea negativă a companiei care operează hipermarketurile Real.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume, cu 2.000 de unităţi în 29 de ţări şi peste 220.000 de angajaţi. Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5878
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0225
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8379
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.2719

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb