DIGI Comunications

HANS KLUGE:''Beneficiile vaccinului AstraZeneca sunt în continuare mai mari decât riscurile acestuia''

G.U.
Miscellanea / 07 aprilie

''Beneficiile vaccinului AstraZeneca sunt în continuare mai mari decât riscurile acestuia''

Directorul regional al Biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge, a declarat astăzi că beneficiile vaccinului produs de AstraZeneca sunt în continuare mai mari decât riscurile acestuia, potrivit Agerpres.

"Principalul comentariu este că beneficiile vaccinului produs de AstraZeneca sunt în continuare mai mari decât riscurile acestuia. COVID-19 este a doua cea mai mare cauză de deces în Europa. La fiecare 20 secunde o persoană moare din cauza acestei boli. Oamenii nu mor din cauza vaccinului. Dar fiecare ţară trebuie să ia foarte în serios aceste cercetări şi aceste rezultate. Aşa încât recomandăm fiecărei ţări să respecte sistemul de farmaco-vigilenţă, ceea ce înseamnă monitorizarea efectelor vaccinului şi în egală măsură să urmeze de aproape ceea ce înseamnă protocoale clinice. (...) Este foarte important să existe funcţionale protocoale clinice care să gestioneze aceste efecte adverse, cum este tromboza, de pildă", a spus Kluge, într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că încrederea este esenţială, fie că este vorba despre COVID-19 sau de orice altă campanie de vaccinare, notează sursa citată.

"Creăm încredere în primul rând şi cel mai important prin transparenţă. De aceea comunicarea riscului cu oamenii este deosebit de importantă. Să spunem oamenilor ceea ce ştim, ceea ce nu ştim şi ceea ce este încă în studiu. Efectele secundare este ceva la ce ne-am aşteptat şi fac parte integrantă din întregul procedeu de vaccinare. Un al doilea aspect privind încrederea se referă la excelenţă tehnică, la competenţă. În cazul în care oamenii sunt ezitanţi, trebuie să dăm dovadă de empatie faţă de aceştia, să nu arătăm cu degetul şi să înţelegem de unde vine această ezitare şi să le explicăm", a susţinut oficialul.

El a spus că la începutul lunii mai este şi rândul său să se vaccineze în Danemarca.

"La începutul lui mai este şi rândul meu să mă vaccinez în Danemarca, aşa încât eu personal dacă mi se va propune AstraZeneca, voi accepta propunerea", a afirmat directorul regional al OMS.

El nu a dat un termen în ceea ce priveşte terminarea pandemiei, însă a spus că este optimist şi în mod evident se vede "luminiţa de la capătul tunelului".

"Un lucru pe care l-am învăţat în ceea ce priveşte pandemiile este să nu dăm niciodată o dată, pentru că este ceva ce nu putem prezice. Dar în mod clar sunt optimist şi în mod evident vedem luminiţa de la capătul tunelului. De asemenea, estimez că în lunile următoare portofoliul de vaccinuri va fi mai mare. În următoarele două luni va obţine aprobare şi vaccinul Johnson and Johnson, care are nevoie de o singură doză. Iar un al doilea aspect este că va fi crescută capacitatea de producţie. Un alt lucru pe care trebuie să îl luăm în calcul sunt şi variantele acestui virus, mutaţiile, cum este de exemplu cea din Marea Britanie. Viitorul acestei pandemii, prognoza pentru ea depinde de fiecare dintre noi, de ce vom face fiecare dintre noi în continuare. Toţi trebuie să ne vaccinăm şi că până în acel moment când toţi vom fi vaccinaţi trebuie să rezistăm şi să respectăm măsurile de sănătate publică", a mai arătat reprezentantul regional al OMS.

În opinia sa, a utiliza vaccinarea ca o condiţie pentru călătorie este un aspect "foarte delicat".

"Sunt prea multe întrebări de ordin politic, etic şi legal. OMS încearcă să creeze un cadru internaţional al încrederii", a susţinut Hans Kluge.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Declarație dubioasă bazată pe statistici. Omul e creație divina deci e mai mult decat o statistica. Nu poți să spui unui om care a făcut tromboza sau familiei unui decedat de așa ceva că beneficiile sun mai mari decât riscurile. Asta este doar o apreciere statistica. Daca dam statistica la o parte, viața fiecărui om ar trebui sa fie la fel de importanta, deci acești indivizi nu ar trebui sa privească pur statistic oamenii pe care ii vaccinează.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro