Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Hidroelectrica a finalizat modernizarea Hidroagregatului II al CHE Bereşti

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Companii /

Hidroelectrica a finalizat modernizarea Hidroagregatului II al CHE Bereşti

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din ţara noas­tră, a pus ieri în funcţiune hidroagregatul II de la Centrala Hidroelectrică (CHE) Bereşti după efectuarea unor lucrări de retehnologizare, investiţie efectuată cu Hidroserv SA care se ridică la 18,2 milioane de lei.

În cadrul evenimentului de inaugurare, Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, a declarat: "Ne aflăm astăzi (n.r. ieri) într-un moment important, în prima zi a unui nou ciclu tehnologic pentru hidroagregatul II al CHE Bereşti. În general, se vorbeşte des­pre investiţii la modul viitor, dar iată că lucrurile se întâmplă pentru noi acum. Ne propunem să continuăm investiţiile, astfel încât să securizăm portofoliul actual. Nu ne putem gândi la dezvoltare şi investiţii fără să ne asigurăm că păstrăm ce avem. În ceea ce priveşte investiţiile, pot să vă spun cu certitudine că fiecare pas contează. Important este să ne mobilizăm, să depăşim barierele cu care ne confruntăm".

CHE Bereşti este o centrală de tip baraj, amplasată pe cursul râului Siret, localitatea Bereşti, şi este echipată cu două hidroagregate cu turbine hidraulice tip Kaplan.

Prezent şi el la eveniment, Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei, a afirmat: "Sistemul energetic naţional (SEN) se întăreşte. Avem nevoie de companii româneşti care îşi duc la îndeplinire programul de investiţii, iar Ministerul Energiei asta aşteaptă de la Hidroelectrica".

La sfârşitul anului 2014, hidroagregatul II însuma circa 107.283 de ore de funcţionare de la punerea în funcţiune în 1986, rezultând o medie de 3.832 de ore de funcţionare pe an.

Grupul II de la Bereşti va avea un nou ciclu de viaţă de 30 de ani, cu o putere nominală de 25 MWh, crescută în urma modernizării de la 21 MWh, şi un randament al generatorului de 98%. Centrala Bereşti are o producţie medie anuală de 110 GWh.

Împreună cu centralele hidroelectrice Gălbeni, Răcăciuni, Călimăneşti şi Moliveni, Bereşti face parte din grupul hidrocentralelor societăţii de pe râul Siret.

În primele nouă luni ale acestui an, Hidroelectrica a realizat o producţie de 14,19 TWh, peste producţia din întreg anul precedent, de 14,04 TWh, în timp ce profitul brut înregistrat la perioada încheiată pe 30 septembrie a fost de 1,98 miliarde de lei, peste profitul brut raportat pentru 2017, de 1,6 miliarde de lei.

Pentru anul următor, Hidroelectrica are un program de investiţii în valoare de 5,56 miliarde de lei, în acesta fiind prevăzută construirea unor capacităţi noi de producţie de 590 MWh, din care 250 MWh investiţii hidro, diferenţa fiind asigurată de alte surse regenerabile.

Statul român, prin Ministerul Energiei, este acţionarul majoritar al societăţii, cu o deţinere de 80%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS