Abonament gratuit

Hidroelectrica a lansat procedura de selecţie a consultantului pentru listare

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Hidroelectrica a lansat procedura de selecţie a consultantului pentru listare

Valoarea estimată a contractului se ridică la 700.000 de euro fără TVA 

Hidroelectrica a lansat procedura de selecţie a consultantului juridic în vederea listării, a anunţat compania, ieri, printr-un comunicat.

Comunicatul citat notează: "Astăzi, 12 februarie, Hidroelectrica a lansat procedura publică având ca obiect achiziţia de «Servicii avocaţiale de consultanţă şi asistenţă juridică ale unui consultant juridic internaţional care va întrerprinde toate măsurile necesare în scopul îndeplinirii cerinţelor impuse pe pieţele de capital în legătură cu procedura de ofertă publică prevazută de H.G nr 1066/2013 cu modificările şi completările ulterioare»".

Potrivit companiei, valoarea estimată a contractului se ridică la 700.000 de euro fără TVA.

Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, a declarat: "Hidroelectrica a intrat pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte procesul de listare. Ne pregătim intens pentru acest proiect, pe care îl dorim si credem ca va fi unul de succes. Am parcurs etape importante, în primul rând prin stabilirea unei direcţii clare de urmat în chestiunea investiţiilor istorice, fapt ce ne-a permis obţinerea unei opinii fără rezerve din partea auditorului independent, netezind astfel - încă de anul trecut, calea către listare. La acest moment ne aflăm în faza de selecţie pentru equity adviser şi astăzi, iată, am lansat procedura de selecţie a consultantului juridic. Intenţionăm să folosim capitalul atras prin listare pentru a dezvolta şi consolida compania şi sperăm ca România să intre într-o etapă de stabilitate şi predictibilitate legislativă astfel încât să poată fi recâştigată încrederea investitorilor. Hidroelectrica are potenţialul de a deveni un fanion al energeticii româneşti şi intenţionăm să valorificăm toate oportunităţile pe care piaţa naţională sau regională le oferă. Suntem pregătiţi de competiţie pe pieţele europene".

Decizia de listare a 10% din acţiunile producătorului de energie electrică a fost luată în anul 2013 prin HG 1066 pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" SA Bucureşti, modificată ulterior prin HG 987/2017, mai arată compania.

Amintim că, în august 2019, Bogdan Badea afirma că termenul asumat pentru listarea la bursă a unui pachet de 10% din acţiunile companiei este luna septembrie a anului curent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie