Hidroelectrica intră în indicii FTSE şi consolidează prezenţa României pe radarele investitorilor internaţionali

T.B.
Piaţa de Capital / 13 iulie

Hidroelectrica intră în indicii FTSE şi consolidează prezenţa României pe radarele investitorilor internaţionali

Acţiunile Hidroelectrica (H2O) vor fi incluse, din 19 iulie, în indicii FTSE Global All-World Index, FTSE Global Large Cap Index şi FTSE Emerging Index, conform anunţului FTSE.

Totodataă, acţiunile producatorului de energie regenerabilă vor fi incluse şi in indicii MSCI Frontier şi MSCI Romania, ai furnizorului global de indici MSCI. Hidroelectrica va fi inclusă efectiv în indicii MSCI începand cu data de 26 iulie 2023, conform anunţului furnizorului global de indici.

Aceasta este prima dată când o companie nou listată la BVB este inclusă după prima zi de tranzacţionare ai celor doi furnizori globali de indici FTSE Russell şi MSCI, beneficiind de mecanismul de includere rapidă.

"Hidroelectrica scrie istorie în aceasta perioadă la Bursa de Valori Bucuresti, fiind în centrul atenţiei investitorilor. Suntem încântaţi că acest interes este exprimat atât prin volumele foarte mari de tranzacţionare din prima zi, dar şi prin includerea acţiunilor Hidroelectrica în indicii FTSE Russell pentru pieţe emergente şi MSCI pentru pieţe de frontieră prin acest mecanism de includere rapidă. Hidroelectrica va juca un rol important şi în drumul Romaniei spre promovarea la Piaţa Emergentă de către MSCI, alături de îndeplinirea criteriilor calitative şi cantitative ale furnizorului de indici", a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

"Investitorii au demonstrat un interes ridicat pentru acţiunile Hidroelectrica înca din IPO, dar şi în prima zi de tranzacţionare a acestora pe piaţa secundară, când au fost realizate aproape 13.600 de tranzacţii cu peste 6,8 de milioane de acţiuni Hidroelectrica, în valoare de aproape 760 milioane lei. Hidroelectrica a stabilit astăzi un nou record la BVB în ceea ce priveşte valoarea zilnica a lichidităţii pieţei de acţiuni, care a ajuns la peste 821 milioane lei, cu mult peste recordul precedent, de 326,7 milioane lei, din 19 decembrie 2018", a afirmat Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

În indicii FTSE Russell pentru Pieţe Emergente, România este reprezentată de 14 companii: Banca Transilvania, Hidroelectrica, MedLife, Nuclearelectrica, OMV Petrom, One United Properties, Teraplast, Aquila, Bittnet Systems, Bursa de Valori Bucuresti, Conpet, Purcari Wineries, Sphera Franchise Group şi Transport Trade Services.

Concomitent, în indicii MSCI pentru Pieţe de Frontieră, România are 12 companii: Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, Electrica, Hidroelectrica, Medlife, Nuclearelectrica, OMV Petrom, One United Properties, S.N.G.N. Romgaz, Teraplast, Transelectrica si Transgaz.

Acţiunile Hidroelectrica au debutat miercuri, 12 iulie, la tranzacţionare pe Piata Principala a BVB, în urma celui mai mare IPO derulat vreodata pe piata de capital din Romania, de 9,28 miliarde lei (1,87 miliarde euro). Aceast ofertă este cea mai mare din Europa şi a treia cea mai mare la nivel global de până acum în acest an.

Pe parcursul şedintei, acţiunile Hidroelectrica au fost tranzacţionate la preţuri cuprinse între un minim de 109,2 lei (+5% faţă de preţul final din IPO) şi un maxim de 115,2 lei (+11% faţă de preţul final din IPO). La finalul primei şedinţe de tranzacţionare, acţiunile Hidroelectrica erau cotate la 110 lei (+5,77%), ceea ce oferă companiei o capitalizare de 49,5 miliarde lei (10 miliarde euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb