Hidroelectrica prelungeşte acordul cadru cu Hidroserv

F.D.
Piaţa de Capital / 29 noiembrie 2023

Hidroelectrica prelungeşte acordul cadru cu Hidroserv

Hidroelectrica a semnat astăzi un act adiţional prin care se prelungeşte cu un an acordul cadru cu Hidroserv, subsidiara dedicată lucrărilor de mentenanţă şi dezvoltare. Documentul ia în calcul condiţiile actuale de piaţă în ceea ce priveşte costurile cu lucrările şi serviciile prestate în domeniu, astfel încât să permită stimularea corespunzătoare a muncii şi retenţia personalului Societăţii de Servicii Hidroenergetice. În plus, acest parteneriat strategic reprezintă un pas decisiv pentru asigurarea volumului necesar de lucrări esenţiale, contribuind astfel la consolidarea poziţiei Hidroserv şi la eforturile companiei îndreptate către ieşirea din insolvenţă, conform unui comunicat de presă al companiei.

"Hidroserv, în calitate de partener tradiţional şi de încredere, joacă un rol vital în asigurarea funcţionării optime a instalaţiilor Hidroelectrica. Semnarea actului adiţional la acordul cadru confirmă importanţa acestei colaborări şi permite totodată capitalizarea Hidroserv şi îmbunătăţirea capacităţii acesteia de a furniza servicii de mentenanţă la cele mai înalte standarde, contribuind astfel la eficienţa operaţională a Hidroelectrica" - consideră Directoratul companiei Hidroelectrica.

Trăim un moment istoric pentru că ne aflăm în plină procedură de achiziţie a UCM Reşiţa, cel mai vechi producător de echipamente pentru industria energetică şi furnizorul a peste 90% din aparatura instalată în obiectivele Hidroelectrica. Ne dorim ca în termen de un an să finalizăm integrarea acestei unităţi în Hidroserv, activităţile actuale ale celor două societăţi fiind în totală congruenţă şi având potenţialul să aducă plus-valoare semnificativă atunci când sunt puse împreună.

Ne aflăm într-o perioadă în care ne concentrăm pe maximizarea potenţialului companiilor din portofoliu şi dorim să subliniem angajamentul nostru ferm în sprijinirea dezvoltării acestora astfel încât să asigurăm materializarea planurilor de dezvoltare ale Hidro asumate în faţa acţionarilor."

Hidroelectrica respinge ferm tentativele sindicale de a exercita presiuni asupra conducerii Hidroelectrica în scopul forţării unor decizii, speculând perioade de incertitudine sau vulnerabilitate. Aceste tactici - specifice mai degrabă unei perioade a "băieţilor deştepţi" din industria energetică, sunt contrare statutului actual de companie listată al Hidroelectrica, societate care si-a asumat că luarea deciziilor trebuie să fie transparentă, fundamentată şi orientată către interesul pe termen lung.

Hidroelectrica rămâne angajată în consolidarea parteneriatelor strategice şi în asigurarea unei dezvoltări durabile pentru întreaga sa reţea de subsidiare, inclusiv Hidroserv. Vom continua să investim în eficienţă operaţională şi inovaţii tehnologice pentru a ne menţine statutul de lider şi pentru a contribui la dezvoltarea sustenabilă a sectorului energetic în România.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Perla Economiei romanesti e cam ruginita. Cautati poze recente din hidrocentrale sa vedeti ce "perla" e.

  In privinta semnarii unui act aditional, dupa ce ai negociat si ai cazut de acord asupra unui nou contract, n-am ce sa comentez.  

  CUM SUNA? Un act "bilateral" aditional semnat doar de Hidroelectrica cam cat e de valabil? Daca ai negociat ceva, de ce nu respecti?

  PS. Pentru autorul articolului. Poate faceti o completare a articolului si cu comunicatul de presa al Sindicatului Hidroenergetica, cel care a pichetat azi "Perla" 

  Au fost smart, nu le-au dat de lucru, pana au intrat in insolventa, si apoi i-au preluat pe nimic. Asa-i cand depinzi de un singur client.

  1. Mda, 'smart' e cumva cu sens pozitiv. Ce au facut ei nu e ceva pozitiv.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9700
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2225
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8118
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.4697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb