Hidroelectrica: Vizită de lucru şi discuţii cu autorităţile pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie la Bumbeşti-Livezeni

T.B.
Piaţa de Capital / 2 mai

Hidroelectrica: Vizită de lucru şi discuţii cu autorităţile pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie la Bumbeşti-Livezeni

În perioada 28-30 aprilie a avut loc o vizită de lucru a Secretarului de stat în Ministerul Energiei, dl. Marius Negru, la amenajarea Hidroelectrica de la Bumbeşti Livezeni, acesta fiind însoţit de Bogdan Badea, CIO Hidroelectrica, de Marius Grecu -Inginer Şef Uzină la Târgu-Jiu, precum şi de alţi reprezentanţi locali ai companiei, se arată într-un comunicat al Hidroelectrica, remis redacţiei.

Cu prilejul evenimentului, la iniţiativa secretarului de stat Marius Negru, au fost invitaţi la discuţii reprezentanţi ai autorităţilor locale implicate în re-emiterea autorizaţiei de construire pentru amenajarea hidro-energetică Bumbeşti-Livezeni, scopul demersului fiind acela de a pune în acord părţile implicate şi de a accelera procesul de autorizare. Au participat Cosmin Popescu, preşedinte Consiliul Judeţean Gorj, Alexandru Camui, arhitect şef Consiliul Judeţean Gorj, Marin Şerban, director al Administraţiei Parcului Naţional Defilul Jiului, Bogdan Lazie, director direcţia avizări DRDP Timişoara, Gheorghe Enache, consilier Ministerul Energiei, Nica Alexandru şi Lucian Raban - Reţele Banat, conform sursei.

Hidroelectrica mulţumeşte tuturor celor implicaţi şi, în mod deosebit, domnului Cosmin Popescu, preşedinte al Consiliul Judeţean Gorj, şi domnului Marin Şerban, director al Administraţiei Parculuiui Naţional Defilul Jiului, pentru înţelegerea provocărilor cu care se confruntă proiectul, precum şi pentru demersurile susţinute în sensul sprijinirii finalizării lucrărilor realizate de Hidroelectrica.

Reamintim că, în cazul proiectului AHE Bumbeşti - Livezeni, Curtea de Apel Bucureşti a admis în data de 14 decembrie 2017, recursul unor ONG-uri de mediu şi a anulat autorizaţiile de construire emise de consiliile judeţene din Hunedoara şi Gorj, decizia fiind definitivă, deşi lucrările erau realizate deja în proporţie de cca. 90%, se arată în comunicat.

Punerea în funcţiune a amenajării este astăzi posibilă în condiţiile declarării proiectului ca fiind de utilitate publică şi interes naţional, printr-o Hotărâre de Guvern emisă în acest an. Finalizarea proiectului va asigura injectarea în SEN a unei cantităţi de energie electrică curată de circa 259 GWh/an, energie care va acoperi necesarul a peste 85.000 gospodarii şi care va contribui la reducerea gazelor cu efect de seră cu peste 200.000 tone/an, informează compania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb