Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

HNA iese din acţionariatul "Radisson"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

HNA iese din acţionariatul "Radisson"

Conglomeratul chinez "HNA Group" Co., care se confruntă cu probleme financiare, a decis să vândă "Radisson Holdings" Inc. către un consorţiu condus de grupul chinez de ospitalitate "Jin Jiang International Holdings" Co., potrivit anunţului făcut săptămâna trecută de "Radisson".

Vânzarea vine în condiţiile în care HNA înstrăinează active, în special imobiliare, ca să-şi reducă datoriile masive pe care le-a acumulat în urma achiziţiilor făcute în ultimii ani, informează Reuters.

Ca parte a afacerii, consorţiul cumpără 51,15% din acţiunile "Radisson Hospitality" AB, societate listată la Nasdaq Stockholm, la un preţ de 35 de coroane suedeze (3,87 dolari) pe titlu sau un total de aproximativ 3 miliarde de coroane suedeze (332 de milioane de dolari). Preţul oferit este cu 5% mai mic decât cotaţia acţiunilor "Radisson" la închiderea sesiunii bursiere din 9 august.

Consorţiul condus de "Jin Jiang" va mai cumpăra o participaţie suplimentară de 18,5% din "Radisson Hospitality", pe care HNA Suedia a promis să o transfere unui creditor ca garanţie pentru un împrumut.

După cumpărarea acţiunilor, consorţiul va dobândi, de asemenea, 100% din "Radisson Holdings" Inc., pentru o sumă nedezvăluită.

Divizia de turism a HNA a cumpărat, în 2016, 100% din "Carlson Hotels" Inc., pentru o sumă nedezvăluită, inclusiv un pachet de 51,3% din "Rezidor Hotel" AB, care a fost ulterior redenumit "Radisson Hospitality" AB, ca parte a procesului de rebranding derulat de HNA la începutul acestui an. HNA a oferit în acel moment 34,86 coroane suedeze pe acţiune.

O sursă apropiată situaţiei susţine, conform Reuters, că HNA a cheltuit mai bine de 2 miliarde de dolari în acea­stă tranzacţie, care i-a adus branduri hoteliere precum Radisson, Park Plaza, Country Inns & Suites, respectiv 1.400 de hoteluri în 115 ţări.

Oficialii HNA au refuzat să facă vreun comentariu în plus faţă de anunţul privind înstrăinarea cotei de la "Radisson".

Consorţiul condus de "Jin Jiang" va fi obligat, conform legilor suedeze, să lanseze o ofertă publică pentru restul acţiunilor "Radisson Hos­pitality", odată ce tranzacţia anunţată zilele trecute se va finaliza.

"Jin Jiang", societate cu sediul în Shanghai, este angajată în principal în activităţi de management hotelier şi investiţii în domeniu, servicii turistice, transport şi logistică.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
Centrul de conferinţe Sheraton
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS