Holcim România dezvoltă un parc fotovoltaic la fabrica de ciment din Aleşd, Bihor

V.G.
Companii / 16 noiembrie 2022

Bogdan Dobre, CEO Holcim România & Market Head Moldova

Bogdan Dobre, CEO Holcim România & Market Head Moldova

Holcim România dezvoltă, începând cu data de 1 Septembrie 2022, un parc fotovoltaic cu panouri bi-faciale, "Cea mai bună tehnologie disponibilă", în cadrul proiectului "Photoelectric power plant with an installed capacity of 0.99 MWp in the HOLCIM ALEŞD location" (fabrica de ciment din Aleşd, Bihor), proiect cu numărul 2021/327429, co-finanţat în cadrul "Programului pentru energie în România", prin Innovation Norway în calitate de operator de program, potrivit unui comunicat transmis redacţiei.

Conform sursei citate, obiectivul proiectului constă în implementarea unei centrale fotovoltaice cu o putere de aproximativ 0.999 MW în cadrul fabricii de ciment Holcim din localitatea Aleşd, judeţul Bihor, cu scopul producerii de energie electrică din surse regenerabile, reducând astfel necesarul de energie electrică din surse convenţionale.

Principalele rezultate vizate de proiect fac referire la:

-un sistem fotovoltaic cu o putere totală instalată de 0.999 MWe;

-reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 383 tone CO2/an;

-energie produsă din surse regenerabile, cantitate medie anuală de 1.254 MWh.

"Inovaţia este esenţială pentru atingerea obiectivelor noastre Net Zero emisii de carbon. Încă de la începutul activităţii Holcim în România, în urmă cu 25 de ani, tehnologizarea şi sustenabilitatea proceselor de producţie au stat la baza întregii dezvoltări. Ne aflăm în punctul în care este nevoie de soluţii pentru construcţii sustenabile şi durabile, care să răspundă cerinţelor de reglementare, aşteptărilor sociale şi care să protejeze mediul înconjurător. Iar una dintre soluţii este să reducem consumul de energie şi de materii prime şi să folosim resurse regenerabile de energie şi resurse alternative de materii prime si combustibili, în acord cu principiile economiei circulare. În acest context, vom continua să ne îmbunătăţim, să multiplicăm bunele practici, să inovăm şi să ne transformăm pe măsură ce se dezvoltă noi tehnologii şi devin accesibile", a declarat Bogdan Dobre, CEO Holcim România & Market Head Moldova.

Valoarea asistenţei financiare nerambursabile este de 357.400 de euro, iar proiectul este derulat în parteneriat cu International Development Norway AS (IDN) Norway - o organizaţie norvegiană cu peste 20 ani de experienţă în proiecte internaţionale pentru dezvoltarea de bune practici în domeniul eco-business.

Punctele de lucru Holcim au fost optimizate prin instalarea celor mai performante tehnologii disponibile la nivel european pentru reducerea emisiilor de CO2. De altfel, fabrica de ciment Holcim din Aleşd deţine deja de mai mulţi ani şi o instalaţie pentru recuperarea energiei termice reziduale şi transformare a energiei recuperate în energie electrică, produsă fără consum de combustibil şi fără emisii suplimentare faţă de procesul normal de producţie.

"Ca urmare a unui amplu program de modernizare şi implementare a celor mai bune tehnologii disponibile, deţinem astăzi echipamente de producţie mai eficiente cu peste 25% din punct de vedere energetic, am redus cu peste 25% emisiile de gaze cu efect de seră şi cu peste 90% emisiile de praf, în decurs de 25 de ani. Reducerea amprentei de carbon şi atingerea dezideratului Europei de Net Zero emisii de carbon până în 2050 este posibilă numai prin operaţiuni verzi, prin decarbonizarea modului de a construi, prin realizarea de construcţii circulare, în care creăm nou din vechi şi prin aplicarea principiilor sustenabilităţii în tot ce facem cu toţii", susţine Edmund Piess - Director Sustenabilitate, Holcim România.

Pentru a contribui la atingerea acestui deziderat, Holcim România, prin strategia locală de sustenabilitate, susţine angajamentul asumat la nivel de Grup de a deveni o companie cu NET ZERO emisii CO2 până în 2050 şi de a conduce tranziţia către construcţii cu emisii scăzute de carbon, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro