Holde Agri Invest raportează venituri de 47 milioane de lei şi un profit net de peste 5 milioane lei pentru anul 2020

J.P.
Piaţa de Capital / 01 martie

Holde Agri Invest raportează venituri de 47 milioane de lei şi un profit net de peste 5 milioane lei pentru anul 2020

Holde Agri Invest SA raportează venituri consolidate de 46,8 milioane de lei şi un profit net de 5,3 milioane lei pentru anul 2020. Pe parcursul anului trecut compania a recoltat 24.003 tone din exploatarea a 7.830 de hectare, din care 2.320 de hectare au fost exploatate în regim bio. Holde Agri Invest este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din luna octombrie 2020, conform unui comunicat remis redacţiei.

Liviu Zăgan, CEO Holde Agri Invest: "Anul 2020 a fost unul de transformare pentru Holde Agri Invest şi acţionarii săi. În ciuda unui context local şi global marcat de provocări, rezultatele prezentate astăzi depăşesc estimările noastre iniţiale. Am intrat pe piaţă cu o promisiune către investitori - să ajungem una dintre cele mai mari companii agricole de pe piaţa locală, şi în acelaşi timp să practicăm o agricultură modernă şi profitabilă. Şi ne ţinem de această promisiune. Pentru 2021, obiectivul nostru este să continuăm dezvoltarea Holde şi astfel sa ajungem la o cifra de afaceri de 52 milioane de lei. Prin urmare, în primăvara acestui an, vom începe operaţiunea de majorare a capitalului social prin atragerea sumei de 20 milioane de lei de la acţionarii noştri existenţi, precum şi cei noi."

În 2020, Holde a obţinut venituri consolidate de 27,3 milioane de lei din vânzarea de produse agricole. În 2021, au fost generate alte venituri de 3,5 milioane lei din vânzarea produselor agricole din recolta rămasă din 2020. Din recolta totală de 24.003 tone din 2020, 3.400 tone au fost culturi bio, precum floarea soarelui, grâu, porumb, mazăre şi restul culturi convenţionale, rapiţă, grâu, porumb, floarea soarelui, mazăre, soia.

Cheltuielile de capital din anul 2020 s-au ridicat la 7,7 milioane lei şi au inclus investiţia în start-up-ul agrotech, AgroCity, achiziţionarea de utilaje şi echipamente, precum şi amenajarea capacităţii de stocare. În plus, în 2020, Holde a investit 34,7 milioane de lei în achiziţii care au dus la extinderea semnificativă a afacerii într-o perioadă de doar câteva luni, crescând de la 2.800 de hectare la 9.250 de hectare de teren. Astfel, la sfârşitul anului 2020, compania opera trei ferme situate în apropiere de Bucureşti - Roşiori, Videle şi Frumuşani.

Investiţiile de anul trecut s-au ridicat la 45 milioane de lei. Acestea au fost finanţate de două plasamente private pentru acţiunile Holde care au avut loc în decembrie 2019 şi iunie 2020, cu o valoare totală de 22 de milioane de lei, precum şi de împrumuturi bancare şi contracte de leasing financiar.

"Anul trecut a fost unul dinamic pentru Holde. Pe lângă terenul exploatat, am reuşit să integrăm noi ferme, să investim în modernizarea acestora şi am listat acţiunile HAI la BVB. 2021 va fi cel puţin la fel de dens. Având în vedere contextul proiectelor noastre de dezvoltare şi noile achiziţii, intenţionăm ca în următoarele săptămâni să atragem capital proaspăt de la investitori. Din capitalul atras, vom investi aproximativ 70% în extinderea suprafeţelor, iar restul de 30% va fi utilizat pentru modernizarea fermelor existente," a declarat Iulian Cîrciumaru, Preşedinte Consiliu de Administraţie Holde Agri Invest

Pentru 2021, conducerea Holde Agri Invest propune venituri de 52 milioane de lei şi o marjă EBIT de 20,3%. Pe lângă mărirea suprafeţelor de teren, Holde are în vedere realizarea de investiţii în echipamente moderne şi într-un proiect pilot de irigaţii pentru 150 de hectare pentru ferma Frumuşani. De asemenea, proiectul de investiţii mai cuprinde şi o platformă de colectare şi stocare a gunoiului de grajd, precum şi o staţie de compostare cu o capacitate de 10.000 de tone pe an în cadrul fermei Roşiori. În plus, Holde plănuieşte să achiziţioneze o capacitate suplimentară de însilozare de 6.000 de tone pentru ferma din Frumuşani şi să investească pentru producţia bio în extinderea cu o capacitate de stocare suplimentară de 4.400 de tone a silozului Călineşti. Intermediarul care va gestiona operaţiunea de majorare de capital va fi BT Capital Partners.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ha ha !

    Si in raport real de calcul cu INFLATIA REALA din PIATA (nu aia declarata) ce profit au? 

    2-3%? 

    mda... e o firma ce merge pe credit si are marginal mic de jonglat! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

21 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9260
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1031
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4735
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7173
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.7214

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro