Holde Agri Invest şi Toneli Holding semnează un parteneriat pentru o agricultură circulară

F.D.
Piaţa de Capital / 22 iunie

Holde Agri Invest şi Toneli Holding semnează un parteneriat pentru o agricultură circulară

Holde Agri Invest, companie românească care exploatează terenuri agricole, şi Toneli Holding, cel mai mare producător de ouă din România, au semnat un parteneriat ce vizează asigurarea unei agriculturi circulare, în cadrul căruia Holde Agri Invest va furniza cereale către Toneli Holding, în timp ce producătorul de ouă de consum va furniza gunoi de grajd, pe care Holde îl va utiliza pentru culturile din cadrul fermelor, potrivit News.ro.

În plus, cele două companii analizează şi posibilitatea implementării unui program de schimb de experienţă în ceea ce priveşte producerea de compost.

"În cadrul Holde acordăm o atenţie sporită cultivării în regim ecologic prin utilizarea gunoiului de grajd, deoarece această activitate reprezintă o investiţie pe termen lung pentru protejarea solului şi creşterea fertilităţii acestuia prin adăugarea de materie organică.

Parteneriatul cu Toneli Holding întăreşte angajamentul nostru în ceea ce priveşte practicarea unei agriculturi sustenabile şi suntem încrezători că împreună cu echipele noastre dinamice şi axate pe progresul tehnologic vom contribui la îmbunătăţirea standardelor din agricultura românească," a declarat Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.

Domeniul agriculturii este într-o continuă schimbare, în special în ceea ce priveşte utilizarea de îngrăşăminte chimice. Pentru România, 2022 este anul în care este prevăzut termenul de implementare în legislaţia naţională a Regulamentului UE privind produsele fertilizante. Acest regulament va reglementa mai strict utilizarea unor îngrăşăminte chimice, măsură care va facilita accesul pe piaţă al îngrăşămintelor pe bază de gunoi de grajd.

De asemenea, la nivelul UE există nevoia unei standardizări a gunoiului de grajd, în funcţie de sursă, metoda de tratare şi a impactului asupra biodiversităţii, ceea ce ar determina o utilizare mai atentă a gunoiului de grajd de către fermieri. În acest mod, ar putea fi redus impactul negativ al gunoiului de grajd de calitate scăzută şi crescut impactul pozitiv al gunoiului de grajd de înaltă calitate, spun reprezentanţii companiei.

"Fermele zootehnice au nevoie de un partener din agricultura vegetală pentru a asigura reintroducerea în circuit a gunoiului de grajd. Conform unor studii în domeniu, calitatea gunoiului de grajd este mai importantă pentru biodiversitatea solului decât cantitatea de gunoi. Astfel, sistemele de producţie alimentară mai durabile ar putea fi accelerate de aplicarea unui gunoi de grajd adecvat şi de înaltă calitate sau a unor preparate biostimulante pe bază de gunoi de grajd, aşa cum este cazul gunoiului provenit din fermele noastre, care este atestat ca fertilizator organic", a declarat Toni Khoury, managing partner al Toneli Holding SA.

Holde Agri Invest operează în prezent o suprafaţă totală de aproape 12.000 de hectare în cadrul a patru nuclee: ferma Roşiori situată în Roşiori de Vede (judeţul Teleorman), Frumuşani (judeţul Călăraşi), Videle (judeţul Teleorman) şi Conţeşti (judeţul Dâmboviţa). Totodată, cultivarea în regim ecologic este unul dintre diferenţiatorii companiei care, în prezent, se concentrează pe cultura mare, în regim neirigat: grâu, porumb, rapiţă, floarea soarelui, mazăre si orz.

O suprafaţă importantă a fermei Roşiori, aproximativ 2.000 de hectare, este certificată ecologic, iar recolta obţinută este aproape în totalitate exportată în Europa de Vest. Cererea de produse ecologice în Europa şi în lume este în continuă creştere, iar Holde îşi propune ca în contextul creşterii suprafeţei exploatate, pe termen mediu şi lung, să deţină o suprafaţă de teren cultivat în regim ecologic de aproximativ 10-20% din totalul suprafeţei din portofoliu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

16 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0705
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7936
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.0848

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro