Horia Ciorcilă a primit 1,02 milioane de acţiuni TLV, în programul de fidelizare

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Horia Ciorcilă a primit 1,02 milioane de acţiuni TLV, în programul de fidelizare

Preşedintele Băncii Transilvania controlează 5,1% din companie 

Preşedintele Băncii Transilvania (TLV), Horia Ciorcilă, împreună cu societatea Castorius Limited, cu care acţionează concertat, au ajuns să deţină 5,1% din titlurile TLV, după ce şeful băncii a mai primit 1,02 milioane de acţiuni, în valoare de 1,88 milioane lei (425.000 euro) la cotaţiile de vineri, în programul de fidelizare.

În prezent, Horia Ciorcilă are 0,21% din acţiunile TLV, în timp ce Castorius Limited are 4,89%.

Acţionarii Băncii au aprobat, anul trecut, alocarea de acţiuni gratuite către membrii conducerii şi angajaţi.

La finalul lunii aprilie, Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a hotărât distribuirea unui număr de 9.811.959 acţiuni către membrii Consiliului de Administraţie (CA), conducătorii băncii şi directori executivi, dealeri şefi, şefi, experţi Centrală şi alte categorii de salariaţi ai BT.

Potrivit băncii, motivul acestei distribuiri este oferirea şi implementarea unui sistem de remunerare care să asigure respectarea principiului performanţei pe termen lung şi a unui program de fidelizare a angajaţilor pe o perioadă de cel puţin trei ani.

Banca Transilvania a înregistrat, în primul trimestru al anului, un profit brut de 123,5 milioane lei, mai mare cu 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, respectiv un profit net de 103,4 milioane lei, cu 22,6% peste câştigul din perioada similară a anului trecut, potrivit raportului trimis Bursei de Valori Bucureşti.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) este cel mai mare acţionar al Băncii Transilvania, deţinând un pachet de 14,61% din titluri. Alţi acţionari importanţi sunt SIF Moldova (8,35% din acţiuni), SIF Banat-Crişana (4,52%) şi SIF Muntenia (4,08%). SIF Oltenia are 2,03% din titluri, iar SIF Transilvania 0,65%.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Si cit au primit ceilalti membti ai Consiliului de Administratie, ?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS