Huawei amână lansarea telefonului pliabil Mate X

A.P.
Companii /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Huawei a amânat cu trei luni lansarea pe piaţă a telefonului său pliabil Mate X 5G, acesta fiind un nou pas înapoi pentru compania care luna trecută a fost inclusă de Statele Unite pe o listă neagră, transmite Reuters.

Mate X, concurent al dispozitivului Galaxy Fold al Samsung Electronics, va fi disponibil pe piaţa mondială în septembrie, a declarat Vincent Pang, director pentru comunicare globală la Huawei, la conferinţa WSJ Tech D.Live din Hong Kong.

Conform programării iniţiale, smartphone-ul ar fi urmat să fie lansat în iunie.

Amânarea are loc în condiţiile în care telefoanele Huawei nu vor mai beneficia de actualizările sistemului de operare Android, în urma includerii companiei pe o listă neagră americană, care interzice companiilor americane să facă afaceri cu Huawei, se mai anunţă în comunicat.

Pang a negat că amânarea are legătură cu interdicţia, afirmând că Huawei efectuează teste de certificare cu diverşi operatori, care ar urma să fie finalizate în august. El a mai spus că Huawei, al doilea mare producător de smartphone-uri din lume, ar putea lansa propriul sistem de operare, Hongmeng, în următoarele nouă luni.

"Preferinţa noastră va fi, desigur, Google şi Android, pentru că am fost parteneri atâţia ani. Dar, dacă circumstanţele ne vor obliga, putem lansa Hongmeng în şase până la nouă luni", a spus acesta.

Huawei a depus cereri pentru înregistrarea mărcii sistemului de operare Hongmeng în mai multe ţări la nivel mondal, ceea ce arată că are un plan de rezervă.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Probabil Tramp stie ce fac companiile americane si nu vrea sa faca acelasi lucru si altii.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS