Huawei European Innovation Day 2021, un eveniment care pune România pe harta inovaţiilor


Companii / 28 octombrie

Huawei European Innovation Day 2021, un eveniment care pune România pe harta inovaţiilor

Huawei a organizat ieri la Viena evenimentul anual European Innovation Day, iar tema din acest an a fost legată de sustenabilitatea privind mediul înconjurător, economia digitală şi cultivarea talentelor, potrivit unui comunicat de presă.

Acest eveniment desfăşurat sub forma unui summit, intitulat "Innovate for a Sustainable Europe", a fost conceput pentru a oferi un mecanism de interacţiune şi schimb de idei pentru industria tehnologiei şi partenerii locali, universităţi, platforme media şi guverne. Huawei îşi continuă astfel angajamentul de a lucra cu partenerii din Europa, le fel cum se întâmplă şi în România, pentru a construi o societate digitală prietenoasă cu mediul în care poate fi dezvoltat un ecosistem colaborativ pentru a forma tinere talente pentru industria ICT.

"Împreună cu partenerii noştri, vom impulsiona progresul ecologic şi vom amplifica inovarea pentru a crea o Europă mai durabilă", a spus Catherine Chen, Senior Vice President şi Board Member al Huawei.

Potrivit sursei citate, evenimentul din acest an a fost primul de acest gen care, pe lângă discursurile sale principale şi dialogurile de la faţa locului, a folosit streamingul live 5G pentru difuzarea către audienţa globală. De asemenea, evenimentul a oferit publicului din afara locaţiei posibilitatea experimentării unor cazuri de utilizare 5G precum smart mining şi jocuri AR prin intermediul unui camionului demonstrativ 5G, camion care la începutul lunii octombrie a putut fi vizitat şi în Bucureşti.

Inovaţie pentru dezvoltare durabilă în România

Conform comunicatului, în cele aproape două decenii de activitate, Huawei România a avut un impact remarcabil asupra economiei naţionale şi a reuşit să creeze un ecosistem de specialişti în telecomunicaţii, susţinând inginerii şi tehnicienii într-un proces de dezvoltare profesională continuă. Tema inovaţiei a făcut întotdeauna parte din activitatea companiei şi se manifestă, de asemenea, şi în peisajul românesc.

Începând cu cele mai recente activităţi în acest sens, Huawei România a dat startul competiţiei HarmonyOS Watch App Developer pentru tinerii dezvoltatori, concurs care se bazează pe noul sistem de operare HarmonyOS, lansat în luna iunie a acestui an. Sub umbrela Memorandumului de Înţelegere semnat cu Universitatea Politehnica din Bucureşti, compania a dotat un laborator în cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare cu 8 ceasuri Huawei Watch Series 3 care rulează pe sistemul de operare menţionat anterior, laboratorul urmând să fie accesat de personalul academic şi studenţi, care vor putea utiliza dispozitivele în scopuri de cercetare şi testare a aplicaţiilor. Scopul înfiinţării HarmonyOS Lab este de a încuraja studenţii să înveţe despre acest nou sistem şi să interacţioneze cu un domeniu inovator în care ar putea opera în viitor.

În octombrie, expoziţia "Huawei Roadshow 2021: Light up the future" prezentă acum la Viena, a fost deschisă la Bucureşti printr-o caravană de demonstraţie tehnologică. Scopul expoziţiei a fost de a prezenta potenţialul celor mai noi produse şi soluţii tehnologice de ultimă generaţie dezvoltate de Huawei pentru a ajuta companiile şi organizaţiile din diferite sectoare de afaceri în procesul lor de transformare digitală. Unul dintre produse a fost Huawei IdeaHub, o tablă inteligentă care câştigă popularitate nu doar în mediul corporativ, ci şi în şcolile din România. O serie de şcoli din Sibiu sunt deja echipate cu acest ecran inteligent pentru educaţie online în perioada pandemiei, ecran care a făcut posibilă transmiterea informaţiilor fără întârziere direct către dispozitivele inteligente din casele elevilor.

Tot din sfera inovaţiilor, Huawei pune un accent deosebit pe rolul femeilor în tehnologie. În biroul din România, aproape 40% din forţa de muncă este formată din femei, cuprinzând domenii de specialitate de la inginerie wireless până la contabilitate financiară, multe dintre acestea fiind în companie de peste 10 ani, conducând acum propriile echipe. Într-o ţară cu un număr mare de absolvenţi ICT, Huawei îşi propune să ofere cât mai multe oportunităţi de muncă pentru femei în sfera digitală.

În ton cu subiectele dezbătute ieri la evenimentul desfăşurat în Viena, Huawei România sprijină constant educaţia tinerilor români care urmăresc o cariere în domeniu prin programe de formare şi stagii de practică, precum Seeds for the Future şi oferirea de burse. Acţiunile de susţinere a educaţiei s-au reunit anul acesta sub conceptul ICTalent, menit să ajute studenţii să-şi construiască o bază de lucru cu noile tehnologii şi să poată avea acces la inovaţiile din domeniu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Dtlawyers
BTPay
Apanova
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro