Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Huawei îşi mută centrul de cercetare-dezvoltare din SUA în Canada

Ziarul BURSA #Internaţional /

Huawei îşi mută centrul de cercetare-dezvoltare din SUA în Canada

Gigantul chinez Huawei îşi mută centrul de cercetare-dezvoltare (R&D) din SUA în Canada, din cauza sancţiunilor americane, a anunţat, ieri, donatorul companiei, Ren Zhengfei, transmite AP, conform Agerpres.

Într-un interviu acordat publicaţiei Global and Mail din Toronto, Ren Zheng-fei a explicat că decizia este necesară deoarece Huawei nu va mai putea interacţiona cu angajaţii săi din SUA.

Ren nu a dat alte detalii, dar în iunie Huawei a confirmat că va face 600 de concedieri la centrul său de cercetare din Silicon Valley, în Santa Clara, California, rămânând cu aproximativ 250 de angajaţi.

"Centrul de cercetare-dezvoltare va fi mutat din SUA în Canada. Conform interdicţiei autorităţilor de la Washing-ton, nu putem să comunicăm, să telefonăm, să trimitem email-uri sau să ne contactăm proprii noştri angajaţi din SUA", a declarat Ren.

Huawei, cu sediul central în oraşul Shenzhen, operează de asemenea centre de cercetare-dezvoltare în Germania, India, Suedia şi Turcia.

La finele lunii mai, Guvernul american a decis să impună restricţii Huawei, acuzând cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii că este vulnerabil la implicarea în activităţi contrare cu securitatea naţională sau cu interesele în domeniul politicii externe.

În pofida sancţiunilor americane, vânzările Huawei au crescut cu 24,4% în ritm anual în primele nouă luni ale anului, până la 619,8 miliarde yuani (86 miliarde dolari).

Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii şi al doilea producător de smartphone-uri în func-ţie de volum.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS