Hunter Biden dă în judecată IRS

S.B.
Internaţional / 18 septembrie

Hunter Biden dă în judecată IRS

Fiul preşedintelui Joe Biden, Hunter Biden, a dat luni în judecată Serviciul Fiscal Intern (IRS) al SUA, susţinând că avertizorii de integritate care lucrează pentru agenţia fiscală americană i-a dezvăluit ilegal impozitele, informează news.ro.

Procesul, intentat la Tribunalul Districtual al SUA pentru Districtul Columbia, se bazează pe declaraţiile făcute de agenţii IRS Gary Shapley şi Joseph Ziegler în interviuri acordate presei, pe fondul unei investigaţii de lungă durată a republicanilor din Camera Reprezentanţilor privind afacerile şi impozitele tânărului Biden.

Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani, se află în centrul unei furtuni politice, în condiţiile în care republicanii din Camera Reprezentanţilor vor să demareze o anchetă de punere sub acuzare a tatălui său, preşedintele Biden, axată pe presupusele legături între practicile sale de afaceri şi politicile tatălui său în timpul când era vicepreşedinte, între 2009 şi 2017. Până în prezent, aceştia nu au prezentat nicio dovadă care să arate că Biden preşedintele a profitat de pe urma afacerilor fiului său. Casa Albă a negat orice abatere.

Hunter Biden este primul copil al unui preşedinte american pus sub acuzare în timpul exercitării mandatului acestuia. Procurorii au formulat săptămâna trecută trei capete de acuzare împotriva lui legate de faptul că a minţit în legătură cu consumul de droguri ilegale atunci când şi-a cumpărat o armă de foc.

Anterior, Hunter Biden şi procurorii ajunseseră la un acord de recunoaştere a vinovăţiei în legătură cu acuzaţiile privind taxele, pentru a se renunţa în schimb la acuzaţiile legate de armele de foc, dar acordul a căzut în cele din urmă.

Procesul intentat luni de Hunter Biden invocă "mai mult de 20 de interviuri televizate la nivel naţional, care nu au fost aprobate de Congres, şi la numeroase declaraţii publice" ale lui Shapley, Ziegler şi ale avocaţilor acestora despre fiul preşedintelui american.

Shapley şi Ziegler au depus mărturie în Congres în calitate de denunţători cu privire la presupusele interferenţe politice într-o investigaţie a Fiscului privind impozitele lui Hunter Biden. Departamentul de Justiţie a negat orice astfel de interferenţă.

"Procesul se referă la decizia angajaţilor IRS, a reprezentanţilor acestora şi a altor persoane de a nu-şi respecta obligaţiile şi de a dezvălui şi disemina public, în mod repetat şi intenţionat, informaţii protejate din declaraţia de impozit a domnului Biden, în afara excepţiilor de dezvăluire a lor prevăzute de lege", se arată în plângere.

Biden solicită 1.000 de dolari pentru fiecare divulgare neautorizată a informaţiilor din declaraţia sa de impozit, o declaraţie din partea IRS, un plan de securitate a datelor din partea agenţiei, prezentarea de documente legate de impozitele lui Biden şi alte măsuri reparatorii.

Comisia judiciară a Camerei Reprezentanţilor, condusă de republicani, a calificat procesul drept "intimidare", într-o postare pe reţelele sociale.

IRS nu a răspuns deocamdată la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Săptămâna trecută, Hunter Biden a intentat, de asemenea, un proces împotriva unui fost consilier de la Casa Albă din timpul preşedinţiei lui Donald Trump, pentru presupusul rol în publicarea unor imagini şi e-mailuri stânjenitoare.

Trump, care a salutat ancheta de destituire, a fost primul preşedinte american care a fost pus de două ori sub acuzare în timpul mandatului său. Senatul l-a achitat însă de fiecare dată. Trump, care candidează din nou la preşedinţie în 2024, este, de asemenea, acuzat în patru cazuri penale în acest an.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ma, dar ce destept e,

    in filmele "tari" de pe laptopul sau "pierdut" nu parea de loc

     

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7112
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1393
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7209
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.0737

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb