Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Iarba de la Wimbledon îi prieşte Simonei Halep

D.N.
Ziarul BURSA #Sport /

Sursa foto: facebook.com/simonahalep/

Sursa foto: facebook.com/simonahalep/

Simona Halep s-a calificat pentru a doua oară în carieră în semifinalele turneului de la Wimbledon. Performanţa a survenit după ce a învins-o, ieri, cu scorul de 7-6 , 6-1, pe jucătoarea chineză Shuai Zhang. Aces­ta este cel mai bun rezultat pentru Simona Halep în acest an, la un grand slam, după o perioadă mai puţin fastă a carierei sale, influenţată şi de unele probleme de sănătate. Turneul britanic poate reprezenta punctul de la care să reînceapă urcuşul Simonei Halep spre vârful clasamentului WTA, în acest moment ea aflându-se pe locul 7.

În ciuda scorului, meciul cu chinezoaica a conţinut şi o doză bună de dramatism. Zhang a făcut destul de repede 3-0, cu break în ghemul al doilea, apoi a condus cu 4-1. La acest scor, Halep a salvat patru mingi de dublu break , a evitat ca scorul să devină 5-1, după care a început să-şi impună jocul, victoria venind firesc. Halep a egalat situaţia în meciurile directe cu Zhang, 2-2, după ce asiatica a învins în 2016 în primul tur la Australian Open, cu 6-4, 6-3, şi în acelaşi an la Beijing, cu 6-0, 6-3, în optimi. Singura victorie anterioară a Simonei s-a înregistrat în 2012, în primul tur la Indian Wells, cu 6-1, 6-1.

Imediat după meci, Halep a declarat: "Am muncit din greu, chiar dacă am fost condusă, ştiam că va lovi foarte tare fiecare minge. M-am gândit că azi trebuie să lupt foarte tare. Am energie, mă simt bine, proaspătă, sănătoasă, cred că joc cel mai bun sezon al meu pe iarbă. Nu mă uit la meciul adversarelor, am timp de recuperare, vreau doar să mă bucur de următorul meci".

Statistica meciului este de asemenea de partea Simonei, demonstrând creşterea de formă a acesteia. În acest sfert de finală fiecare jucătoare a reuşit un as, Halep a avut o dublă greşeală, iar Zhang două, Simona a servit mai bine, având 72% puncte cu primul serviciu (faţă de 67% chinezoaica) şi 44% cu al doilea (41%). Halep a fost superioară la mingile la fileu (86%-50%), la mingile de break transformate (50%-20%). Zhang a avut mai multe mingi direct câştigătoare (22-16), dar şi mai multe erori neforţate (29-13).

Calificarea în semifinale este recompensată la Wimbledon cu un premiu de 588.000 de lire sterline (654.000 de euro) şi cu 780 de puncte WTA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie