Crypto

IATA: Veniturile companiilor aeriene vor fi mai mici cu 314 miliarde dolari,din cauza coronavirusului

Ziarul BURSA #Companii / 15 aprilie 2020

Veniturile companiilor aeriene vor fi mai mici cu 314 miliarde dolari,din cauza coronavirusului

Companiile aeriene din întreaga lume vor pierde în acest an venituri cumulate de 314 miliarde de dolari din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit celei mai recente estimări a Asociaţiei Internaţionale de Transportat Aerian (IATA), care şi-a revizuit, ieri, prognozele anterioare în care se vorbea de o diminuare a veniturilor cu 252 miliarde de dolari, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Suma de 314 miliarde de dolari reprezintă o scădere de 55% a veniturilor de pe urma pasagerilor comparativ cu 2019, în condiţiile în care traficul aerian măsurat în pasagerei per kilometru ar urma să înregistreze un declin de 48% în acest an comparativ cu anul precedent, a precizat IATA.

Companiile aeriene din Asia Pacific ar urma să fie cele mai afectate, în condiţiile în care veniturile lor cumulate ar putea scădea cu 113 miliarde de dolari în 2020 comparativ cu 2019. Urmează companiile din Europa care vor înregistra o diminuare cu 55% a traficului de pasageri, ceea ce va însemna pierderea unor venituri în valoare de 89 miliarde de dolari.

"Analiza noastră se bazează pe datele pe care le avem în prezent. Desigur, viitorul este foarte incert", a declarat economistul şef al IATA, Brian Pearce.

Pandemia de coronavirus a paralizat transportul aerian, avioanele multor companii aeriene fiind blocate la sol fără indicii cu privire la momentul în care restricţiile de călătorie vor fi ridicate.

IATA a făcut un apel către guverne să ofere, urgent, lichiditate companiilor aeriene pentru a le ajuta să traverseze criza actuală, avertizând că multe companii aeriene vor da faliment în câteva săptămâni dacă nu primesc ajutor.

Asociaţia a mai informat că se aşteaptă ca piaţa internă de transport aerian să fie prima care va fi redeschisă, cum s-a întâmplat în China, urmată apoi de redeschiderea treptată a rutelor internaţionale.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

04 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8784
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0503
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.3880
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6437
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.2049

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro