IBC FOCUS:255 de proiecte de construcţii au piscine sau bazine de înot în ţara noastră

F.D.
Companii / 28 iunie

 Andrei Spataru, CEO IBC Focus

Andrei Spataru, CEO IBC Focus

În prezent, 255 de proiecte de construcţii publice au inclus şi construcţia unei piscine sau a unui bazin de înot, arată o analiză a companiei IBC Focus pe baza datelor Victa.ro, potrivit unui comunicat de presă.

Cel mai mare investitor în bazine şi piscine publice este Compania Naţională de Investiţii, care are în derulare 41 de proiecte în valoare totală de aproximativ 100 milioane de euro. În total, în ultimele 12 luni au fost identificate 78 de proiecte cu cofinanţare publică, proiecte care au inclus şi construirea unui bazin de înot sau a unei piscine.

Pe piaţa rezidenţială formată din case unifamiliale, doar o locuinţă din 1000 case noi construite în România este prevăzută cu construcţia unei piscine.

"În zona caselor private vedem un un număr redus de piscine, explicaţiile principale fiind că în România nu avem o climă care să încurajeze construcţia de piscine, bugetele mari de întreţinere şi posibilitatea de a cumpăra piscine uşoare care nu necesită autorizaţie de construire", a declarat Andrei Spataru, CEO IBC Focus, companie care deţine platforma Victa.ro.

În ceea ce priveşte domeniul rezidenţial, un imobil din 100 de blocuri de locuinţe sau ansambluri rezidenţiale are inclusă o piscină pentru locuitori. Procentul este mai mare doar în privinţa hotelurilor şi a pensiunilor: 3% din pensiunile şi hotelurile care se construiesc acum au în plan şi construirea unei piscine.

Top judeţe în care se construiesc proiecte cu piscine publice (fără cele rezidenţiale mici):

Cu 41 de proiecte, Bucureşti - Ilfov ocupă primul loc, fiind urmat de Constanţa în topul judeţelor în care se construiesc proiecte cu piscine publice (29 de proiecte).

1.Bucureşti Ilfov - 41 proiecte

2.Constanţa - 29 proiecte

3.Bihor - 24

4.Timiş - 20

5.Tulcea - 11

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro