IBC FOCUS:Numărul investiţiilor anunţate în zona de agro şi zoo a crescut cu 75% în 2022

S.B.
Miscellanea / 12 mai

Numărul investiţiilor anunţate în zona de agro şi zoo a crescut cu 75% în 2022

Numărul investiţiilor noi şi al proiectelor de construire de facilităţi bio şi zootehnice, în valoare de 300 de milioane de euro, a înregistrat o creştere cu 75% în primele patru luni din 2022 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit IBC Focus.

Această tendinţă se accentuează în contextul discuţiilor despre criza alimentară şi în condiţiile în care lanţurile de producţie şi distribuţie în zona de securitate alimentară sunt afectate din cauza conflictului militar din Ucraina.

"În prima parte a anului 2022 am observat o creştere cu 75% a investiţiilor în agribusiness, comparativ cu perioada similară a anului trecut. O posibilă explicaţie a acestei tendinţe poate fi pusă şi pe seama conflictului militar din Ucraina," a declarat Andrei Spătaru, fondator IBC Focus.

Din analiza proiectelor de construcţii anunţate în primele patru luni ale anului 2022 în acest domeniu reiese că 56% dintre proiectele noi sunt proiecte zootehnice, iar 44% sunt agrotehnice.

În segmentul zootehnic, cele mai multe investiţii sunt fermele de bovine pentru lapte şi carne (43%), fermele suine reprezintă aproximativ o cincime (19%) din totalul investiţiilor anunţate în acest an, iar fermele de păsări (în special pui şi curcani) - 15%. De asemenea, fermele ovine au o pondere de 13%, iar fermele piscicole reprezintă 10% din investiţiile noi.

Judeţele cu cele mai numeroase investiţii noi în domeniul agricol

Urmărind tendinţele investiţiilor anunţate în segmentul agrotehnic, se remarcă o pondere însemnată în construirea de spaţii de depozitare cereale şi legume. Comparativ cu anul trecut, investiţiile anunţate în construirea de silozuri depozitare cereale au crescut exponenţial.

Totuşi, cele mai multe investiţii anunţate în zona agro rămân serele şi solariile, urmate de investiţiile în capacităţile de depozitare cereale, legume şi fructe. În acest an, IBC Focus prin platforma victa.ro a monitorizat 392 de investiţii din segmentul agro-zoo tehnic. Cele mai multe investiţii (64%) sunt încă în faza premergătoare construcţiei, urmând ca şantierele să înceapă în următoarele luni.

Valoarea estimată a acestor investiţii este de peste 300 milioane euro, iar judeţele cu cele mai multe investiţii noi în domeniul agricol sunt Constanţa (30), Satu Mare (28) şi Bihor (24).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9429
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6098
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8066
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5597

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro