Ierarhia militară îndepărtată din procesul judiciar al violenţelor sexuale în SUA

G.B
Internaţional / 23 iunie

Ierarhia militară îndepărtată din procesul judiciar al violenţelor sexuale în SUA

Şeful Pentagonului, Lloyd Austin, s-a declarant ieri favorabil unei reforme a sistemului de justiţie militară care ar retrage ierarhiei militare decizia de a-i urmări penal pe autorii violenţelor sexuale din rândul armatei americane, notează AFP, citată de Agerpres.

Secretarul american al Apărării a însărcinat o comisie independentă care să-i prezinte sugestii pentru ca autorii violenţelor sexuale în armată să fie urmăriţi penal mai eficient.

Indicând într-un comunicat că a primit recomandările comisiei, el s-a angajat "să colaboreze cu Congresul pentru a amenda Codul justiţiei militare, retrăgând urmăririle penale pentru agresiuni sexuale din lanţul de comandă militar".

Comisia "a recomandat includerea altor infracţiuni sexuale în acest sistem de justiţie independent, inclusiv violenţa în familie", a adăugat Lloyd Austin. "Şi eu îl susţin, având în vedere strânsa corelaţie între aceste tipuri de infracţiuni şi frecvenţa agresiunilor sexuale", a continuat el.

Peste zece ofiţeri au fost demişi în decembrie anul trecut, după o serie de crime la o bază militară importantă din SUA, în special Vanessa Guillen, o tânără soldat de 20 de ani care a dispărut pe 22 aprilie după ce a fost hărţuită sexual.

Vanessa Guillen i-a spus familiei sale că nu are încredere în ierarhia militară pentru a urmări o plângere de hărţuire sexuală, iar rudele ei s-au îndoit în mod public de hotărârea armatei de a ancheta dispariţia ei, până când corpului său dezmembrat a fost descoperit în cele din urmă, pe 30 iunie.

De atunci, Pentagonul a fost îndemnat să retragă lanţului de comandament deciziile privind crimele sexuale, dar armata americană a rezistat până în prezent, invocând nevoia de a menţine controlul asupra disciplinei în rândurile sale.

Senatoarea democrată Kirsten Gillibrand a iniţiat un proiect de lege care ar retrage ierarhiei decizia de urmărire penală a altor crime decât sexuale, dar comunicatul secretarului american al Apărării nu aminteşte despre acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Digitalizarea României”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9219
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5428
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7455
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.4279

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro