IFC contribuie la cresterea accesului la finanţare pentru locuinţe verzi în România

F.D.
Miscellanea / 21 noiembrie 2022

IFC contribuie la cresterea accesului la finanţare pentru locuinţe verzi în România

O nouă investiţie va contribui la cresterea accesului la finanţare pentru locuinţe verzi în România, inclusiv credite ipotecare verzi şi împrumuturi verzi pentru reamenajarea locuinţelor, IFC oferind un împrumut de 40 de milioane de euro băncii Garanti BBVA România (GBRO), pentru a sprijini obiectivele climatice ale ţării, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, în România, accesul la finanţarea pentru locuinte este încă limitat, iar finanţarea acordată de IFC va contribui la dezvoltarea pieţei creditelor dedicate locuinţelor verzi. Piaţa locuinţelor rezidenţiale a rămas în urma în ceea ce priveşte certificările verzi, iar finanţarea verde a locuinţelor se află încă într-un stadiu incipient de dezvoltare. Cu sprijinul şi expertiza globală a IFC, GBRO va putea să-şi dezvolte capacitatea internă şi să crească ponderea locuinţelor ecologice în portofoliul său general.

Conform estimărilor, peste 95 % din clădirile construite înainte de 2010 necesită renovare pentru îmbunătăţirea gradului de eficienţă energetică. Pentru a sprijini eforturile naţionale de construire a unui viitor mai durabil, veniturile din împrumutul acordat de IFC vor fi utilizate pentru produse bancare dedicate locuinţelor verzi, contribuind în acelaşi timp la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

"Actualul acord cu partenerul nostru pe termen lung, IFC, este o altă dovadă a angajamentului nostru de a aduce contribuţia noastră la protecţia naturii şi la bunăstarea societăţii. O direcţie importantă în strategia noastră o constituie educarea clienţilor cu privire la finanţarea sustenabilă şi ne vom strădui să creştem apetitul clienţilor pentru achiziţii care contribuie la protejarea mediului înconjurător", a declarat dl. Mustafa Tiftikcioglu, CEO Garanti BBVA România.

Parteneriatul de lungă durată al IFC cu grupul BBVA în România a început la începutul anilor '90 şi a continuat cu proiecte de impact şide succes. Mai recent, în iunie 2022, IFC a acordat un împrumut de 10 milioane de euro catre Ralfi IFN S.A. - care funcţionează sub umbrela Garanti BBVA Consumer Finance - pentru a consolida portofoliul de imprumuturi verzi al companiei.

"Una dintre priorităţile-cheie pe care le avem în România este să extindem accesul la credite şi gama de produse financiare disponibile pentru a sprijini investiţiile verzi", a declarat Ary Naïm, Manager Regional IFC pentru Europa Centrală şi de Sud-Est. "Creditele ipotecare verzi pot stimula dezvoltarea şi achiziţionarea de locuinţe sustenabile din punctul de vedere ecologic, ceea ce are ca rezultat beneficii pentru mediu, dar şi pentru proprietarii acestora, prin îmbunătăţirea nivelului de trai şi reducerea facturilor la utilităţi."

IFC sprijină dezvoltarea sectorului privat în România de peste 30 de ani, cu o expunere angajată care în august 2022 totaliza 1.274 miliarde USD, stimuland tranziţia verde a ţării, conectivitatea digitală şi fizică, precum şi integrarea în lanţurile valorice globale, se mai arată în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro