IFC extinde cu 20 de milioane de dolari linia de finanţare acordată Bancpost

Adina Lateş
Bănci-Asigurări /

International Finance Corporation (IFC), membru al Grupului Băncii Mondiale, a extins linia de finanţare acordată Bancpost cu 20 de milioane de dolari, fondurile urmând a fi utilizate pentru susţinerea activităţii de import - export a companiilor locale, potrivit unui comunicat de presă, remis astăzi redacţiei.

"Bancpost a ajuns astfel la un plafon de 80 de milioane de dolari în cadrul Programului de finanţare a comerţului Global (Global Trade Finance Program - GTFP), dedicat consolidării pieţelor emergente în comerţul internaţional prin acordarea de garanţii parţiale sau totale pentru tranzacţiile comerciale", se arată în comunicat.

"Tranzacţiile finanţate în cadrul GTFP acoperă întreg fluxul comercial al unei companii, atât pentru exportatori - de la momentul transmiterii comenzii de către un client extern şi finanţarea etapelor de pre-export până la livrare şi încasare - cât şi pentru importatori, inclusiv operaţiunile post-import, distribuţie şi până la încasarea efectivă. Finanţarea întregului ciclu al acestor tranzacţii permite clienţilor negocierea cu furnizorii şi clienţii a unor termene şi condiţii mai avantajoase", a precizat Vlad Micu, Director Executiv Corporate Banking Bancpost.

Parteneriatul Bancpost - IFC este unul de lungă durată, Bancpost fiind, conform sursei citate, prima bancă din România care s-a alăturat Programului de Finanţare a Comerţului Global în 2010. Datorită utilizării foarte intense a acestei linii, în perioada 2010 - 2015, IFC a majorat de mai multe ori plafonul liniei de finanţare a comerţului internaţional pentru Bancpost.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro