IGOR DODON, DESPRE ACŢIUNILE UNIONIŞTILOR:  "Vreau să aflu care este poziţia partenerilor noştri externi"

D.I.
Internaţional / 8 martie 2018

Igor Dodon (Sursa foto: Twitter)

Igor Dodon (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a anunţat, ieri, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate că se va adresa Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Consiliului Europei, fiind indignat de acţiunile ţării noastre pe teritoriul statului vecin, informează RFI.

Potrivit lui Dodon, acestea ar reprezenta "riscuri pentru statalitatea R.Moldova". Preşedintele moldovean face afirmaţiile în contextul în care 101 de localităţi din ţara sa au semnat declaraţii de unire cu statul nostru.

La sfârşitul şedinţei de ieri, Dodon a declarat: "Majoritatea celor prezenţi la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate au condamnat vehement acţiunile antistatale şi anticonstituţionale ale unor organizaţii, formaţiuni politice, aleşi locali, care au întreprins acţiuni menite să submineze statalitatea ţării noastre şi care cheamă la lichidarea statului Republica Moldova. Acest lucru este absolut inadmisibil. În timpul cel mai apropiat mă voi adresa cu o scrisoare către ONU şi Consiliul Europei, organizaţii în care Republica Moldova şi România sunt state membre. Atunci cînd un stat vecin, la nivel de organe oficiale de stat, mă refer la unele legi aprobate de Parlamentul din România, întreprind unele acţiuni care prezintă riscuri pentru statalitatea Republicii Moldova, eu vreau să aflu care este poziţia partenerilor noştri externi".

În opinia lui Dodon, semnatarii declaraţiilor de unire cu ţara noastră trebuie traşi la răspundere, întrucât atentează la "statalitatea R.Moldova". În acest context, oficialul propune modificarea legislaţiei penale: "Membrii Consiliului Suprem de Securitate au recomandat modificarea legislaţiei penale în aşa fel încât expres să fie prevăzută răspunderea penală pentru orice fel de acţiuni care vin în contradicţie cu prevederile Constituţiei şi atentează la suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Republicii Moldova".

Totodată, Igor Dodon a vorbit şi despre eventuale acţiuni de destabilizare, legate de Marşul Centenar de la Chişinău şi în spatele cărora ar sta unioniştii: "Consiliul Suprem de Securitate este profund îngrijorat de posibile acţiuni de destabilizare care ar putea să aibă loc în perioada 24-27 martie şi a transmis un mesaj instituţiilor competente să se autosesizeze pentru că din informaţiile prezentate cei care se acoperă cu mesaje unioniste «patriotice», vor să vină la Chişinău să destabilizeze situaţia".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb