IGPR: Misiuni ale poliţiştilor români în staţiunile turistice din Bulgaria şi Ungaria

Mina Irina
Anticorupţie / 7 august 2016

Poliţişti români participă la misiuni în patru staţiuni turistice din Bulgaria consiliindu-i pe românii aflaţi în vacanţă în această ţară, dar şi la acţiuni specifice, împreună cu colegii maghiari, pentru prevenirea faptelor ilegale specifice sezonului, atât în România, cât şi în Ungaria, informează un comunicat publicat pe site-ul IGPR.

În Bulgaria, poliţiştii români au acţionat în Albena, Nisipurile de Aur, Balcic şi Nessebar, unde în luna iulie au acordat sprijin şi au consiliat peste 2.300 de români care au ales să-şi petreacă vacanţa pe litoralul Bulgariei.

În cele patru staţiuni bulgăreşti activitatea se desfăşoară, în două serii a câte opt poliţişti, în perioada 1 - 31 iulie şi 1 - 31 august.

"Poliţiştii români selecţionaţi pentru a desfăşura activitatea în Bulgaria au fost atent instruiţi şi pregătiţi pentru a-şi îndeplini cu succes misiunile încredinţate, un criteriu obligatoriu de selecţionare fiind acela de a fi un bun vorbitor de limbă bulgară. (...) Poliţiştii români au participat, alături de colegii bulgari, la 74 intervenţii la diferite evenimente, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal şi soluţionarea unor neînţelegeri legate de asigurarea condiţiilor de cazare", se arată în comunicat.

Potrivit IGPR, în această perioadă, 70 de turişti români au fost implicaţi în evenimente pe raza staţiunilor respective, dintre care 58 în calitate de victimă ale unor evenimente neplăcute, furturi de autoturisme, tamponări auto, înşelăciuni, furturi sau distrugeri şi 12 bănuiţi de comiterea unor fapte antisociale, fără producerea unor consecinţe deosebite.

Pe de altă parte, în perioada 25 iulie - 21 august, poliţiştii arădeni şi cei din judeţul Bekes, Ungaria beneficiază de schimb de experienţă, în cadrul celei de-a opta ediţii a acţiunilor comune pentru prevenirea faptelor ilegale specifice sezonului, atât în România, cât şi în Ungaria.

Patrulele comune, româno - ungare, la care participă doi poliţişti români, acţionează pe linie de poliţie rutieră şi ordine publică, pentru a acorda sprijin turiştilor români aflaţi în sejur sau în tranzit în Ungaria sau turiştilor maghiari aflaţi în România.

Acţiuni similare comune cu colegii maghiari desfăşoară şi poliţiştii din Maramureş, dar şi cei din Bihor, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro