IGSU: Peste 4.800 de pompieri pregătiţi să intervină zilnic pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor

F.D.
Miscellanea / 29 noiembrie 2022

Peste 4.800 de pompieri pregătiţi să intervină zilnic pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor

Peste 4.800 de pompieri sunt pregătiţi să intervină, zilnic, în următoarea perioadă, atât pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, cât şi pentru gestionarea solicitărilor primite din partea cetăţenilor, relatează Agerpres.

Pompierii pot interveni cu peste 3.700 de mijloace tehnice, dintre care aproape 800 echipaje de stingere, 131 de maşini de descarcerare, precum şi peste 440 de echipaje SMURD care încadrează autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanţe de prim ajutor şi terapie intensivă mobilă, precum şi ambulanţe pentru transport neonatologic, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, marţi, AGERPRES.

În afara măsurilor dispuse la nivel operativ, o atenţie sporită este acordată prevenirii evenimentelor care pot fi generate de nerespectarea măsurilor de preîntâmpinare a incendiilor.

"Numai în ultimele trei săptămâni, inspectorii de prevenire au desfăşurat acţiuni de control inopinat la peste 650 de operatori economici din toate judeţele ţării şi municipiul Bucureşti. Misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori şi accesibilitatea căilor de evacuare", arată sursa citată.

Pe timpul acestor acţiuni, pentru deficienţele constatate, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3.380.000 lei.

De asemenea, pe întreaga perioadă a sezonului rece, pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, acţiunile de control şi verificare vor continua la unităţi de turism şi de agrement, spaţii comerciale, lăcaşuri de cult şi ansambluri mănăstireşti, târguri tematice specifice sezonului rece şi alte amenajări similare în cazul în care acestea se organizează, ori, după caz, în zonele unde se vor desfăşura evenimente legate de datini şi obiceiuri specifice sezonului rece.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro