iHunt Technology - afaceri şi profit în scădere, în primul trimestru

A.I.
Ziarul BURSA #Companii / 28 mai

iHunt Technology - afaceri şi profit în scădere, în primul trimestru

English Version

iHunt Technology (HUNT), retailer online şi producător de telefoane mobile, a obţinut în primul trimestru al anului o cifră de afaceri netă de 8,7 milioane de lei, cu 17,7% sub cea din primele trei luni ale anului trecut, în timp ce profitul net a scăzut cu 9,4%, la 0,04 milioane lei, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"În primele trei luni ale anului 2024, activitatea iHunt a fost caracterizată de adaptări strategice la nivel de produse, cu accent pe inovaţii tehnologice şi îmbunătăţirea infrastructurii astfel încât oferta societăţii să răspundă cerinţelor actuale, dar şi viitoare ale clienţilor", se menţionează în raport.

Potrivit companiei, la nivelul cererii se observă o tendinţă globală a consumatorilor care aleg să îşi prelungească ciclul de înlocuire a dispozitivelor achiziţionate.

Cheltuielile din exploatare s-au ridicat la 8,3 milioane de lei, cu 14,2% sub cele din primul trimestru al anului trecut, cheltuielile privind mărfurile, ce reprezintă trei sferturi din total, având o scădere de 19,8%, la aproape 6,2 milioane lei. "Reducerea cheltuielilor reflectă pe de o parte diminuarea activităţii de vânzare, dar şi adaptarea societăţii la acest context prin ajustarea cheltuielilor şi optimizarea proceselor astfel încât să menţină un echilibru financiar", conform raportului.

Rezultatul din exploatare s-a ridicat la 0,47 milioane de lei, cu 52,5% sub cel din primele trei luni ale anului trecut, câştig ce a fost erodat de o pierdere din activităţi financiare, ce-i drept mai mică decât cea din intervalul ianuarie-martie 2023.

Compania subliniază că a demarat multiple proiecte, iar lansarea noilor produse sugerează un potenţial semnificativ de creştere în viitorul apropiat. "Este de aşteptat ca aceste iniţiative să livreze rezultate pozitive care să încline ascendent panta performanţei financiare începând cu primul semestru al anului 2024", se menţionează în raport.

La finele anului trecut, fondatorul Cezar Stroe avea 52% din retailerul online şi producătorul de telefoane mobile.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6356
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2368
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9010
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.0661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb