IKEA România începe lucrările de construcţie pentru noul său magazin din Dumbrăviţa - IKEA Timişoara

G.B
Companii / 25 noiembrie

IKEA România începe lucrările de construcţie pentru noul său magazin din Dumbrăviţa - IKEA Timişoara

IKEA a anunţat astăzi, în cadrul unei ceremonii hibride, demararea lucrărilor de construcţie a noului său magazin IKEA Timişoara, situat în Dumbrăviţa, prin care compania îşi propune să aducă modul de viaţă IKEA mai aproape de oamenii din zona de vest a României. La ceremonie au participat atât reprezentanţi ai autorităţilor locale, Horia Bugarin (primarul comunei Dumbrăviţa), Alin Nica (preşedintele Consiliului Judeţean Timiş) şi Dominic Fritz (primarul municipiului Timişoara), cât şi lideri IKEA, Ekaterina Egorova (CEO, IKEA Europa de Sud-Est) şi Nicoletta Muscinelli (Market Manager Timişoara, IKEA România), conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, retailerul suedez va investi în noul magazin aproximativ 60 de milioane de euro, aceasta fiind a treia investiţie semnificativă a IKEA în România. Pe lângă locurile de muncă prevăzute pentru faza de construcţie, la deschiderea noului magazin se vor alătura familiei IKEA aproximativ 250 de angajaţi. Viitorul magazin de aproximativ 26.000 metri pătraţi, cu 780 de locuri de parcare, va fi amplasat la intersecţia dintre Drumul Naţional şi Calea Aradului, şi va oferi o gamă variată de produse de mobilier pentru casă, numeroase spaţii inspiraţionale pentru amenajări interioare, un restaurant cu specialităţi suedeze, o zonă de cafenea şi un loc de joacă pentru copii.

"România este una dintre principalele noastre pieţe de dezvoltare, iar după succesul pe care l-am avut cu cele două magazine din Bucureşti, extinderea aceasta a fost una firească. Am ales Timişoara pentru că dorim să aducem ceea ce noi numim inspiraţia şi modul de viaţă IKEA mai aproape de partea de vest a ţării, având la îndemână sprijinul autorităţilor locale şi toate resursele interne necesare", a declarat Ekaterina Egorova, CEO, IKEA Europa de Sud-Est.

Nicoletta Muscinelli, Market Manager, IKEA Timişoara, a precizat că IKEA îşi va concentra eforturile pentru a oferi clienţilor o experienţă unică, îmbinând activitatea din magazin cu cea de comerţ electronic. "Noul magazin IKEA va oferi mai multă inspiraţie şi o gamă variată de produse de mobilier pentru casă, cu un design deosebit şi de înaltă calitate, la preţuri accesibile, pentru mulţi timişoreni şi locuitori ai judeţelor învecinate." Dna. Muscinelli a subliniat că IKEA Timişoara va implementa standarde de construcţie şi principii operaţionale de afaceri inovatoare şi sustenabile, şi că îşi doreşte să arate că o viaţă sănătoasă şi sustenabilă poate fi accesibilă, atractivă şi la îndemână pentru mulţi oameni.

Mai mult, cutia albastră va urmări cerinţele de certificare de clădire sustenabilă, conform criteriilor BREEAM. De asemenea, va folosi energie regenerabilă, va fi echipată cu panouri fotovoltaice pe acoperişul magazinului şi va utiliza, pentru consumul de energie, o centrală geotermală, pentru încălzirea şi răcirea clădirii. În plus, în timpul construcţiei se vor lua măsuri ecologice speciale în materie de sortare şi eliminare a deşeurilor, precum şi de protecţie împotriva prafului, pentru a evita orice neplăceri pentru comunităţile învecinate. Obiectivul pentru acest nou magazin este de a recicla minimum 85% din deşeurile generate, din care 100% din deşeurile alimentare care provin de la Restaurantul şi Bistroul IKEA, acestea urmând să fie transformate în compost, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro